A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

80 év történelmét mutatja be az Epson

A japán világcég nemrég ünnepelte fennállása 80. évfordulóját – nem is akárhogy: saját történelmét bemutató múzeumot nyitott a naganói Suwában található székházában. Amint arra az Image Magazine tudósítása is felhívja a figyelmet, két részből álló létesítményről van szó, hiszen a felújított Monozukuri Múzeumból és egy új Emlékcsarnokból áll, lehetőséget adva a látogatóknak arra, hogy megismerkedjenek a cég történetével és korabeli termékeivel. Ez utóbbi, az ún. Memorial Hall abban az eredeti adminisztrációs épületben kapott helyet, amit 1945 októberében adtak át, majd nemrég felújítottak és műemléki épületté minősítettek.

Az Epson elődjét, a Daiwa Kogyo-t 1942 májusában alapították. A vállalat ezt követően innovátor gyártóként fejlődött tovább: kezdetben órákhoz fejlesztett mikromegmunkálási és precíziós technológiákat, amelyek más területeken történő alkalmazása elég rendesen felpörgette a vállalat növekedését. A fentebb írt Emlékcsarnok ezt az 1970-es évekig tartó időszakot meséli el a múzeumbarátoknak, világosan felvázolva az Epson evolúcióját az óraszerkezetek finomhangolásától a világ első kvarcóráján át a kompakt EP-101-es digitális nyomtatóig, amiből ugyebár a cég neve is származik.

Az Epson egy jubileumi weboldalt ugyancsak létrehozott a kerek születésnapra, hogy minden felhasználó nyomon követhesse a vállalati filozófia változásait az alapítás óta eltelt 80 évben. A portál angol nyelvű változatát ITT találod. TIPP: különösen érdekes és látványos a „The Epson Journey” menüpont, ami a jelek szerint öt fejezetre bontja a világcég történetét, és úgy teszi közzé, mint egy sorozat újabb és újabb epizódját.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display