A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

75 éves az EFI Reggiani

A textiltechnológiák világvezető innovátora három új digitális nyomtató megjelenésével ünnepli fennállásának háromnegyed évszázadát.

„A textil a kezdetek óta a DNS-ünkben van: mindig a következő szintet és a high-tech megoldásokat keressük, hogy minőségi, fenntartható termékekkel lássuk el a textilipari folyamatokat”, fogalmazott Adele Genoni, a cég alelnök-vezérigazgatója. „Nagyon közeli kapcsolatot ápolunk az ügyfelekkel, és a köztünk lévő együttműködés úttörő technológiák kifejlesztését teszi lehetővé. A három új nyomtató, amelyeket még idén piacra dobunk, az örökségünkről és szaktudásunkról árulkodik: arról az egyedi színvonalról, ami egyet jelent a produktivitással és minőséggel, egészen azóta, hogy 1946-ban megjelent az első Reggiani textilnyomtató.”

Vitán felül áll, hogy a cég eszközei világszínvonalúak: a versenytársak jó részéhez képest hosszabb üzemidőt, nagyobb teljesítményt és pontosságot ígérnek – így támogatják az ügyfeleket abban, hogy növeljék a textilgyártásuk kapacitását és fenntarthatóságát. Az új kihívások során szintén jó partnernek bizonyulnak: abban támogatják az ipar szereplőit, hogy mihamarabb alkalmazkodjanak az új trendekhez, köztük a textilgyártás elterjesztéséhez lokális szinten, a végfelhasználókhoz közelebbi helyszíneken.

A Reggiani Tessile-ből kifejlődött Reggiani Macchine öt évtizeden át növekedett, köszönhetően a folyamatos termékfejlesztésnek és az ügyfélkapcsolatoknak. Az új fejezet a kétezres évek elején kezdődött, amikor a termelésük egy részét digitális nyomtatótechnológiákra állították át. 2015-ben aztán csatlakoztak az Electronics For Imaging cégcsaládhoz – azóta folyamatosan az analógról digitálisra váltással vannak elfoglalva. Tovább is növelték a portfóliót: rotációs és síkágyas vagy szkennelő és többutas, majd minden versenytársénál gyorsabb digitális nyomtatóval, a 2018-ban debütált, díjnyertes EFI Reggiani BOLT-tal álltak elő.

Időközben vezető innovátoraivá váltak a termelékenység és a minőség javításának, a gyártási folyamatok optimalizálásának, valamint az energia- és vízfelhasználás csökkentésének. Ezekre a munkákra még jótékonyan is hatott a COVID – pedig a cég központja épp a vírus által leginkább sújtott olasz térségben, Bergamóban található. A laboratóriumban és virtuális tárgyalókban töltött 2020-as év után olyan eredményekkel sikerült előállni, amelyek sikerrel támogatják az ügyfelek járvány utáni felépülését.

A poszt-COVID évben két új szkennelő nyomtatóval állnak elő, amivel nagyban támogatják ügyfeleiket abban, hogy közelebb vigyék digitális textilnyomtatási termelésüket a vásárlókhoz. A harmadik típus a cég által valaha készített leggyorsabb többutas készülék lesz, ígérte a vezérigazgató.

Gábor János, Sign&Display

Forrás: Image Magazin

Fotó: Kohan Textile Journal

- Hirdetés -

Sign&Display