A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

50 éves a Zichy Iparművészeti – Kiállítás megnyitó

A Kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium, Technikum és Kollégium a 2019-2020-as tanévben ünnepli a fennálásának 50. évfordulóját. Az iskola 1989-től indította el az iparművészeti képzéseit, akkor még csak két szakiránnyal: a kerámikusokkal és a textilművesekkel.

Az elmúlt 30 évben az iparművészeti szakmai képzések vették át a főszerepet, amely mára egy teljesen tiszta művészeti arculatú intézmény működését eredményezi. Jelenleg nyolc művészeti képzésben: művészeti médiafotográfus, művészeti grafikus, textilműves, kerámiaműves, divatstílus-és jelmeztervező, mozgókép-és animációtervező és festő szakirányon tanulhatnak tovább szakgimnáziumi rendszerben a hozzánk jelentkezők. A dekoratőr szakunk technikumi képzés keretében választható a 2020-as évtől, ahová a korábbi évekhez hasonlóan nagyon sokan jelentkeznek.

A kiállításon az iskolánkban végzett és azóta a művészeti felsőoktatást is sikeresen befejezett tanulóinkat hívtuk meg, hogy mutassák be alkotásaikat. A kaposvári Agóra második emeleti nagygalériájában, többek között olyan fiatal alkotóktól láthatunk festményeket, mint Szuharevszki Mihály, vagy ismert iparművészeti márka: az „anuka” alkotóit, akik közül Óvári Andrea is nálunk tanult. Az egykori tanulók kiállított művei mellett a szakgimnáziumunk jelenlegi és meghívott korábbi művész tanárainak munkái bővitik a tárlat anyagát. A kiállítás 2020. november 14-ig látogatható.

Kiállítás megnyitó: 2020. október 20-án 14:00 órakor
Együd Árpád Kulturális Központ, Agóra, Kaposvár, Nagy Imre tér 2.

- Hirdetés -

Sign&Display