A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

5 jel, hogy új vágógépre van szüksége

Hosszú utat tehet meg asztali vágógépével vagy egy széles formátumú plotterrel, mindegy, hogy egyedi pólókat vagy kirakati betűket készít. Valahol az útja során elérkezik arra a pontra, ahol frissítenie kell a vágógépét, és be kell ruháznia vállalkozásába. De nem akar csak úgy egy új vágógépet venni – tudnia kell, hogy ez az amire szüksége van. De honnan lehet tudni, hogy frissteni kell a vágógépet? A következő indikátorok jelzik Önnek, ha nagyobb képességeket rejtő eszközre van szükség.

Nem elég gyors

Amint vinilvágó vállalkozása beindult, lehet, hogy nehezen fog lépést tartani a megrendelések megnövekedett számával. Nincs rosszabb, mint azt látni, hogy csak jönnek-jönnek a megrendelések, miközben Ön a vágógépre vár, hogy befejezze a munkát.

Ha gyakran tapasztalja, hogy csak álldogál, vagy több teát iszik, mint általában, akkor lehet, hogy itt az ideje keresni valamit, ami gyorsabban vág.

Nincs elég vágóerő

Sok ember, amikor először találkozik vágógépekkel, feltételezi, hogy a választásuk a vinil különböző színeire korlátozódik. Izgalmas felfedezni azt, hogy kartont, fényvisszaverő vinilt, mágneses lapokat, flokkot és egy csomó más anyagot is lehet vágni.

A választható hordozóknak ezen széles választéka csábító lehet arra, hogy más alkalmazásokkal is kísérletezzen. Esetleg álmodozhat egy kapucnis pulóverről fényes hőtranszfer fóliával vagy egy bonyolult csomagolás dizájnról. Sajnos, ha a vágógép nem alkalmas vastagabb anyagok kezelésére, akkor az álmok hamar szertefoszlanak.

Nem elég széles

„Nagy vágógéppel lehet kis méretet vágni, de kis vágógépen nagyot nem.” Ez a grafikai ipari közmondás igaznak bizonyul, és ennek jó oka van. A Roland DG-nél mindig halljuk az ügyfelektől, hogy bárcsak egyszerűen egy szélesebb eszközt vettek volna. Nyilvánvaló, hogy egy szélesebb plotteren sokkal több mindent lehet csinálni.

Ha azt tapasztalja, hogy nemet kell mondania azoknak az ügyfeleknek, akik nagyobb grafikákat kérnek Öntől, pl. kirakati vagy nagy jármű matricákat, akkor lehet, hogy váltania kell valami szélesebbre. Ez azt is jelenti, hogy nem korlátozza a nyomathordozó választható mérete.

Új nyomtatót szeretne

Ha a vágógépet egy nyomtatás-vágási munkafolyamat részeként használja, akkor valószínűleg van egy megbízható rendszere, amelybe mindkét eszköz tökéletesen be van építve. De esetleg szeretne beruházni egy korszerűbb nyomtatóba vagy valamibe, ami szélesebb színválasztékkal rendelkezik. Az utolsó dolog amit szeretne, belepiszkálni a finoman beállított munkafolyamatába.

Mivel már gondolkodik nyomtatási képességei fejlesztésén, esetleg megvizsgálhatja a vágási lehetőségeit is. Egy fejlettebb vágógép révén olyan extrákhoz juthat, mint a nagyobb vágóerő vagy a jobb követési pontosság. Még jobb, ha olyan nyomtatás-vágási megoldást keres, amelyet a két eszköz közötti harmonikus működésre terveztek. Például, a Roland DG CAMM-1 GR2 sorozata és a TrueVIS VF2-640 úgy lett megtevezve, hogy tökéletesen dolgozzanak együtt ugyanazt a VersaWorks 6 RIP platformot használva, kiküszöbölve a próbálkozást és hibázást az új rendszeréből.

Szebb napokat is megélt

Amikor a Roland vágógépeiről van szó, gyakran elhangzanak a ‘golyóálló’, a ‘verhetetlen’ és az ‘erős’ kifejezések. Tény, hogy ezek az eszközök megfelelő karbantartással hosszú évekig biztosítják a nyereséget, de minden mechanikai eszköz elhasználódhat.

Roland DG

- Hirdetés -

Sign&Display