A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

3M stand – élő autófóliázással

Auto Motor tuning Show – Rendhagyó módon, saját standon jelent meg az AMTS kiállításon a 3M Hungária Kft. reklámgrafikai üzletága, melynek célja az volt, hogy minél szélesebb körben mutassák be prémium autódekorációs fóliacsaládjukat.

Idén március 24-26 között a Hungexpo vásárközpont területén került sor hazánk legnépszerűbb autós tuning kiállítására, amely egy fesztivál is egyben. Mindez négy betűben az AMTS, ahol idén elmaradt az autó átépítés élőben, merthogy már januárban elkészítették a szervezők a show nyereményautóját, a látványos és különleges attrakciót ennek ellenére sem kellett nélkülöznie az idelátogatóknak. A szélvédő- és karosszériafólia alapanyagokat gyártó 3M standján high-tech eszközökkel és technológiával zajlott egy motor és egy autó becsomagolása.

Első alkalommal vett részt az AMTSen a 3M Hungária Kft. reklámgrafikai üzletága, akik partnercégeikkel (Medivia Kft., és Bégé Dekor Kft.) egy élő show keretén belül mutatták be prémium autódekorációs fóliacsaládjukat, illetve a Knifeless Tape vágószalag használatát.
A kiállítás 3 napja alatt egy CL-osztályos Mercedes teljes befóliázásának, valamint egy motorkerékpár nyomtatott fóliával történő bevonásának menetét tekinthették meg az érdeklődők.

A bemutató főszereplője mégis a 3M Scotchprint 1080 Autó Design fóliája volt, hiszen egyértelműen látszott, milyen könnyen pozícionálható ez a fólia.

A Scotchprint 1080-ról
A Scotchprint 1080-as autó design fólia egy hosszútávú, visszaszedhető, öntött fólia, amit járművek részleges vagy teljes becsomagolására terveztek, úgy hogy további grafikai védelem nem szükséges.

A fólia 1,52 méter széles tekercsekben kapható, így a jármű majdnem minden eleme egyben becsomagolható. A film fedőragasztót tartalmaz, ami azért fontos, mert akár egy fehér színű autót is befóliázhatunk teljesen feketére – annak eredeti színe egyáltalán nem lesz áttetsző. A magas kontrasztú részeket eltakarja, valamint ellenáll olajszármazékok kis mértékű kiömlésének és tökéletesen ellenáll a légköri hatásoknak is. A Controltac technológia egy szabadalmaztatott eljárás, mely több millió apró üveggyöngy alkalmazását jelenti a ragasztófelületen. Segítségével a kezdeti tapadási felület minimálisra csökken, így az applikáció során könnyen pozícionálható a fólia. Az üveggyöngyök csak nagyobb erőkifejtés hatására pattannak szét – tehát a ragasztó csak akkor aktiválódik, amikor az anyagot biztosan a megfelelő helyre pozícionáltuk. Ez könnyebbé teszi a nagyméretű grafikák felhelyezését szinte bármilyen hőmérsékletnél. A Comply™ v3 légcsatorna gyors és egyszerű, légbuborékmentes applikációt tesz lehetővé a fólia anyagába épített, szemmel nem látható légcsatornák segítségével.

- Hirdetés -

A Scotchprint 1080 fóliák tartóssága nem függőleges kültéri applikáció esetén, fekete-fehér nyomattal 4 év az Észak-Közép-európai régióban a gyártó iránymutatása alapján, szabályos applikálás esetén. A Scotchprint 1080 fóliák remek, élénk, élettel teli színekben érhetők el, széles színpalettával.

A 3M képviseletében Hrivnák Károly elmondta, hogy ez a fólia 47 alapanyagból áll és minden alapanyagot a 3M gyárt.

A motor burkolását az IJ170-es nyomtatható fóliával végezték. A 3M öntött fólia terméksorozata sokoldalú felhasználási lehetőségeivel kiválóan alkalmas bel- és kültéri alkalmazásra, járműflották valamint vízi járművek külső felületén történt applikációkra.

A Comply™ v3 ragasztófelület olyan szabadalmazott eljárás, mely gyors és egyszerű, légbuborék-mentes applikációt tesz lehetővé a fólia anyagába épített, szemmel nem látható légcsatornák segítségével.

Ez a termékcsoport kiválóan használható tintasugaras nyomtatáshoz, SC IJ170Cv3-10 fehér, átlátszatlan, fényes, Comply™ v3 tartós ragasztófelülettel.

A nehezen hozzáférhető részeken a fólia vágása mindig is nehézséget okozott, ennek kiküszöbölésére alkotta meg a 3M a Knifeless Tape vágószalagot, melynek használata kizárja, hogy sérülést okozzunk a bevonandó felületen, valamint precíz illesztésével esztétikailag is kifogástalan munkát lehet végezni a nehezen hozzáférhető helyeken.

- Hirdetés -

Szólj hozzá
Sign&Display