A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

250 csodás szellem sign

Formabontó könyvet írt Sam Roberts és Roy Reed: a szerzőpáros átfogó képet ad a brit főváros öreg épületeinek falán még fel-felsejlő, kézzel festett relikviákról. A „Szellem sign-ok: londoni történetek” című kötet a metropolisz 250 ikonikus, történelmi szempontból szignifikáns reklámfeliratát mutatja be archív és aktuális képekkel, magyarázatokkal.

Az első néhány fejezet a korabeli sign-ok elkészítéséről, konzerválásáról, restaurálásáról szól, míg a többi, tematikus szakasz az épületekről, a külső falaikon még mindig fellelhető reklámokról, illetve azok márkaépítési és szórakoztató céljairól mesél.

- Hirdetés -

A kiadó azért találta érdekesnek a témát, mert olyan, még mindig impozáns és jól látható régi reklámfeliratokról van szó, amelyek „London történelmét festik rá a kortárs városképre”. A szellem sign-ok megható történeteket árulnak el a korabeli londoni hétköznapokról, születésről és halálról, bombázásokról vagy éppen viszkigőzös mulatságokról. Ehhez egész sor csodás épületreklámot sikerült feltárni, az „Alf, a táskakirály”-tól a „Bonsoir pizsamá”-ig, és mindegyik mögött ott áll egy-egy lenyűgöző sztori.

A „Szellem sign-ok: londoni történetek” főleg a dizájn, az építészet és a tipográfia rajongóinak készült, így jó eséllyel önjelölt urbanisták, amatőr és profi helytörténészek, illetve londoni lokálpatrióták polcain landol majd.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display