Újdonságokkal feltankolva

A Sericol Hungary Kft. 2021-ben is megtartotta Open House rendezvényét. A vállalat a Symbol csoport részeként képviseli számos iparág globális cégét. Az eseményen több újdonságot is megtekinthettek a látoga­tók immár fizikális formában.

„A nyílt napunkon számos újdonságot ismerhettek meg az érdeklődők, amelyek kategóriájukban kiemel­kedő teljesítményt és minőséget képviselnek” – ismer­tette a rendezvény célját Dragisa Mickoski, a Symbol csoport ügyvezető igazgatója. „Az eseményen bemu­tattuk széles portfóliónkat, a látogatók betekintést nyerhettek a mindennapi munkáinkba a szitanyomás, a digitális nyomtatás és a flexo nyomtatás területén, illetve többek között bemutattuk vágógépeinket is.”

ÚJ KEZDET AZ ALKOTÓI SZABADSÁG TERÉN

A Fujifilm Acuity Prime síkágyas nyomtató LED-es tér­hálósító rendszerrel rendelkezik, amely léghűtéssel biztosítja a megfelelő hőmérsékletet. Az energiaha­tékonyságának köszönhetően minimálisra csökkent­hetők az üzemeltetésével kapcsolatos költségek. Új festékrendszere – Uvijet HM – kiváló tapadást biz­tosít, ezért nincs szükség az alapanyagok előzetes ke­zelésére. Széles színskálája magas minőségű, élénk színeket tartalmazó képek készítését teszi lehetővé. A nyomtató óriási rugalmasságot biztosít a nyom­daipari vállalatok számára, használatával a saját igé­nyeiknek megfelelően testre szabhatják folyama­taikat. A berendezés tervezésénél arra fókuszált a gyártó, hogy könnyen kezelhető gépet kapjanak a felhasználók és a szervizmérnökök.

Az új nyomtató új kezdetet jelent a Fujifilm számára. Az alkotói szabadság támogatását célozták meg az Acuity Prime síkágyas berendezésükkel. Az eredmény pedig verhetetlen teljesítményt nyújt; kivételes érték, sokoldalúság, könnyen kezelhetőség és gyors megté­rülés jellemzi.

SZÉLES FORMÁTUMBAN VERHETETLEN

A Fujifilm a közelmúltban mutatta be az új Acuity Ultra R2 szuperszéles formátumú nyomtatóját, amely új­radefiniálja a megtérülés fogalmát, a sokoldalúságot és az egyszerű felhasználást. Az 5 és 3,2 méteres válto­zatban kapható gép ugyanolyan magas minőséget és megbízhatóságot nyújt, mint az elődje, viszont számos fejlesztést tartalmaz a termelékenység növelése érde­kében. A nyomtató zárt kialakításának köszönhetően nincs szükség fényfüggöny használatára. Az Acuity Ultra R2 nagyobb tintatartályokkal rendelkezik, amia festékanyagok felhasználásának és újratöltésének egyszerűségét hivatott elérni. A berendezés hűtőegy­ségét teljes mértékben beépítették a gépbe, ami to­vábbi jelentős méretű munkaterületet szabadított fel. A korábbi Acuity Ultrához hasonlóan az R2 is többféle színkonfigurációban érhető el, akár nyolc csatorná­ig, de hagyományos UV-keményítéssel is kapható. A nyomtató mindkét változata továbbfejlesztett gör­gős kialakítással rendelkezik, amely megakadályozza a média roncsolódását.

SZEMÉLYRE SZABOTT DIVAT

A Kornit gyártó Digital MAX technológiája szintén nem­rég debütált, amely új szabványt teremt a személyre szabott divat- és ruházati termékek gyártásában. A fej­lesztés során figyelembe vették a modern kor kihívá­sait, és a korlátok nélküli kreativitás érvényesül általa. Pontosabb gyártást, precíz színillesztést biztosít az in­telligens ActiveLoad automatizálásnak köszönhetően. Másrészt pedig rugalmasabb és sokoldalúbb tervezési lehetőségeket kínál a szélesebb színskálák és a több­féle szövet használatának lehetőségével, valamint az új XDi alkalmazás által. A Kornitnál a fenntarthatóság kiemelt szerepet játszik, ami jelen van az Atlas MAX esetében is. Az igény szerinti gyártás háttérbe szorítja a túltermelést, a felesleges készletek felhalmozását és a pazarlás lehetőségét.

BELÉPŐJEGY A SIKERHEZ A DTG VILÁGÁBAN

A ruházati iparág nyomtatógépei óriási fejlődésen mentek keresztül, a Polyprint TexJet echo2 magas minőséget, egyszerű használatot és gyors megtérü­lést biztosít. Mindezen felül pedig testre szabható a felhasználó igényei szerint. A nyomtató fejlett funkci­óinak köszönhetően lélegzetelállító eredményeket és zökkenőmentes gyártást produkál, végtelen ruházati lehetőségeket nyújt. 41×60 centiméteres nyomtatási felülettel, tíz gyorsan cserélhető nyomtatólappal ren­delkezik. Hibrid eljárással – hagyományos szitanyo­mással kombinálva speciális effektusok adhatók hoz­zá, és a tintaköltségek is csökkenthetők – sokoldalúan használható a gép, ám mégis gazdaságosan üzemel.

A pandémia alatt nem volt lehetőség személyesen megismerni az újdonságokat. A Sericol rendezvénye a bezárkózottságot megtörve mutatott be számos fejlesztést, amelyek a mai elvárásokat maximálisan kielégítik, s kategóriájukban páratlan színvonalat kép­viselnek.

Némethi Botond, Sign&Display magazin