Új pigmentfestékkel jelentkezik a DuPont

A cég legfrissebb tintaportfóliója a május 31-e és június 3-a között jelentkező FESPA Global Print Expón mutatkozik be Berlinben, két formabontónak ígérkező típussal – szellőztette meg az Image Magazine.

Az Artistri® P5500-t kifejezetten textilnyomtatáshoz ajánlják, dekoratőröknek és lakberendezőknek, akiket arra motiválhat a használata, hogy átváltsanak a digitális nyomtatásra – a minél gyorsabb és megbízhatóbb munka érdekében. Bátorságuk jutalma a bármikor reprodukálható magasabb minőség lehet, és hab a tortán a tintakészlet rövidebb száradási idejének ígérete – akár préselésről, akár kiégetésről legyen szó.

Artistri® P5590-es azonosítóval egy fehér színű festéket is be fognak mutatni; ennek használata a gyártó állítása szerint garantálja a megfelelő rugalmasságot és átlátszatlanságot, miközben a versenytársaihoz képest jóval hosszabb ideig lehet majd eltárolni.

Mindkét új tinta nagy volumenű vízbázissal rendelkezik, és alacsony viszkozitású, piezoelektromos nyomtatófejjel rendelkező berendezésekhez tervezték őket. Egyaránt alkalmasak ugyanakkor közvetlen ruhanyomtatásra, beleértve a DTF megoldásokat is.

A DuPont Artistri® P5500 tintakészlet a sebesség és a pontos replikálás bajnokának tűnik, magyarán semmiről sem kell lemondani a használatukkal, sőt, remekül igazíthatók lesznek ahhoz az adott feladathoz, amivel éppen foglalkozunk. Bernd Daiber, a digitális tinták globális értékesítéséért felelős vezető elmondta: nagyon elégedettek az új termékekkel, amelyek jobb nyomtatási teljesítményt tesznek lehetővé minden lehetséges területen. Az Artistri® festékek ragyogó, tartós színeket hoznak létre, a hagyományosnál kevesebb anyagigénnyel és csökkentett száradási idővel. Mindez persze kedvező hatással lesz a működési és karbantartási költségekre is – fűzte hozzá.

Összefoglalva: a világmárka a DTG nyomtatók minden előnyét kihangsúlyozó, ragyogó színekben pompázó, tökéletes fehér fedést biztosító, hosszabban eltartható tintákat tesz le az asztalra, ráadásul mindkettő újra diszpergálható – préseléshez, kiégetéshez egyaránt.

Hisszük, ha látjuk – igaz, egy tintasugaras anyagok gyártása terén 30, csomagolástechnikai vonalon viszont már 45 éves innovációs tapasztalattal rendelkező vállalatban könnyű vakon megbízni – további egy-két hónapig legalábbis. A DuPont Artistri® digitális festékek eddigi információink szerint otthoni, irodai, textilipari, kereskedelmi és csomagolási alkalmazásokhoz tűnnek ideális választásnak – ideértve a bevonattal rendelkező és bevonat nélküli papír vagy hajtogatott és hullámkarton alapanyagokat is.

A most bejelentett pigmenttinták kulcsfontosságú eszközökké válhatnak – főleg, mert rövidítik az ellátási láncot, miközben kielégítik a fenntarthatóság iránti igényeket – osztotta meg a DuPont.

Gábor János, Sign&Display