QR-kód mesél a Nazdar termékeiről

A tintaspecialista új, teljesebb tájékoztatást nyújt minden egyes termékéről azzal, hogy QR-kódos címkét helyez el a csomagoláson – fedezte fel a Sign of the Times. A felhasználók kulcsfontosságú információk birtokába juthatnak egyetlen gyors szkenneléssel, ami után minden lényeges adat a szemük elé tárul – arról az adott anyagról, amit éppen kézbe vettek. Ez nemcsak a vásárlás során segíthet, hanem a műhelyben is, amikor a készülő termékhez illő, specifikus tintát keresik a polcon.

A kódok elsősorban technikai információkat jelenítenek meg a mobilunk kijelzőjén – a szubsztrát típusáról és arról, hogy milyen termékek gyártásához ajánlott, vagy hogyan kell felbontás után tárolni. A megnyitott oldalon hasznos tippek szintén megjelennek, ahogy tájékoztatók is, például biztonsági és törvényi előírásokról.

„Ezek az információk eleve fent vannak az online felületeinken, de direkt ráirányítás nélkül eltartott egy darabig, mire a felhasználók megtalálták, viszont a QR-kódokkal azonnal elérhetővé válnak”  – magyarázta az újítás lényegét Bruce Ridge technikai igazgató. „A tintáink legjavához rögtön lehívható az információs lap, a használati útmutató és a színkártya. Ez nagyban segíti a végfelhasználóink munkáját.”

Gábor János, Sign&Display