Prémium POS és fényreklámgyártó

A Hungarian Sign Federation (HSF) minden évben pályázatot hirdet a Gál Imre-díjra. A munkákat anonim módon mutatták be, és a HSF Open Day – nyílt szakmai napon az összegyűlt közönség szavazatai alapján hirdették ki a győztest. A koronavírus-járvány miatt elmaradt díjátadó pótlásaként 2022-ben két pályaművet ismerhettek el a résztvevők, az alábbiakban a TRUSTED Implementation Kft. munkáját mutatjuk be.

A vállalatot 2021-ben kérte fel ügyfele egy új, a magyar és nemzetközi üzlethálózatában még nem ismert bel­sőépítészeti koncepció és digitális értékesítési struk­túra kidolgozására. Alapvető elvárás volt a megújuló, újra felhasználható anyagok alkalmazása, a digitális technológiák beépítése egy természetközeli térbe. A helyiséget szinte kizárólag egyedi bútorokkal, signa­ge elemekkel és különleges POS megoldásokkal ren­dezték be. Külön kiemelhető az ország 2. Samsung The Wall ledfala, amelyet szintén az üzlet területén helyez­tek el. Látványos dekorációs komponens a teret nagy­ban meghatározó rétegelt lemez álmennyezet, amely a mobilhívás hanghullámait szimbolizálja. A koncepció az alábbi kiemelkedő termékeket tartalmazza: íves ré­tegelt lemez álmennyezet, mennyezeti világító „csepp”, egyedi íves bútorok, plexi élvilágító logó, 3D nyomta­tott „parkoló” display, Samsung The Wall ledfal.

DOHÁNYIPARI DISPLAYEKTŐL NAGYVÁLLALATOK INTERIOR DESIGNJÁIG

A TRUSTED jogelődje, az EKI Creative Kft. 2003-ban alakult olyan célkitűzéssel, hogy versenyképes és in­novatív megoldásokat kínáljon az eladáshelyi reklám­eszközök minden területén. Ekkor a vállalkozás kizáró­lag POS termékek gyártásával foglalkozott, jellemzően plexi alapanyogkból. A korábbi tulajdonos dohányipari kötődésének köszönhetően ezen ágazat felé nyitott a displayek értékesítése kapcsán. 2013-ban csatlako­zott a vállalathoz Nidermayer Gergő – a cég jelenlegi tulajdonosa–, amikor komolyabb fejlődés kezdődött meg a társaságnál. A növekedés a kapacitás emelke­désének, illetve a magas hozzáadott értékű termékek gyártásának volt köszönhető. Mára már kibővült a szolgáltatásuk, s hozzájuk tartozik a grafikai tervezés­től az egyedi eszközök fejlesztésén keresztül a szak­szerű kivitelezésig, helyszíni szerelésig és a komplex folyamathoz kapcsolódó tanácsadásig minden.

2020-ban a vállalatnál teljes vezetőségváltás történt, ami kisebb szemléletváltást is jelentett, melynek kö­szönhetően továbbra is növekedési pályán maradt a cég fejlődése. Ez többek között a külföldi piacok felé történő nyitás eredménye, 2022-ben az export 30-40 százalékát teszi ki a teljes bevételnek. Legfőképpen Svájcba és Németországba szállítanak különböző meg­oldásokat, valamint termékeket. Továbbá a korona­vírus-járvány alatt új üzletággal bővült a portfóliójuk, azaz a bútorgyártásban – irodák és szállodák megren­delésére – is prémium minőséget képviselő egyedi ter­mékeket állítanak elő.

MEGOLDÁSOK A PRÉMIUM SZEGMENSBEN

„A TRUSTED a prémium szegmensben foglal helyet, ami többek között az ügyfeleinknek köszönhető. A po­zíciónkból fakadóan konstans minőséget produkálunk. Az exportunk jellemzően Európát célozza meg, de ki­rívó esetekben a tengerentúlra is szállítunk, volt már projektünk Kanadában és az Egyesült Államokban is” – emeli ki a minőség fontosságát Nidermayer Gergő, majd a Gál Imre-díjjal kapcsolatban kitér a részletekre. „Rendkívül büszkék vagyunk a díjnyertes projektünkre. Hatalmas lépés volt számunkra, hogy 2007-től a Voda­fone vállalatával együttműködhetünk. A telekommu­nikációs céggel több vonalon is közösen dolgozunk. A Gál Imre-díjas projektünk esetében már nemcsak a gyártást végeztük mi, hanem a tervezést is. Ez utóbbi a körülményekhez képest meglehetősen hosszú idő volt, ugyanis egy teljesen új koncepciót álmodtunk meg. Minden, ami ebben az üzlethelyiségben látható, azt a TRUSTED tervezte és készítette, a zöld megoldá­soktól kezdve a LED falon és a fali nyomatokon át, a signage felületekig. Az eredmény pedig akkora sikert aratott, hogy a közelmúltban adtuk át a másik ilyenüzletet Debrecenben. Reményeink szerint a további­akban nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is minta lesz ez a koncepció.”

A SZAKMA ELISMERÉSE KORONÁZZA MEG A MUNKÁT

„A neon fényreklámhoz kevesen értettek igazán, Gál Imre egy olyan személy volt, aki kiemelkedő szaktu­dással rendelkezett ezen a területen. A róla elnevezett díjra 2016 óta lehet pályázni, a 2022-es év volt az első olyan, ahol nemcsak dedikáltan fényreklámmal foglal­kozó művek szerepeltek. A HSF magyarországi szak­emberekből áll, akik megszavazzák, hogy kit érjen a megtiszteltetés. Éppen ezért minden vállalat büszke lehet egy ilyen díjra” – mondja Nidermayer Gergő.

A pályázatokat anonim módon adják be a vállalko­zások. Az anyagok nem tartalmazhatnak cégnevet, logót, szlogent vagy egyéb, ezekre utaló jelzést, szín­világot. A pályaművek elbírálását a következő szem­pontok szerint végzik: ötlet, tervezés, műszaki megol­dás, design, látvány, a kivitelezés és a pályázati anyag minősége.

A NEONREKLÁM RENESZÁNSZA

„A neonreklámok reneszánszát éljük, ám a techno­lógiát felváltotta egy gazdaságosabb és egyszerűbb megoldás. Előbbi esetében rendkívül kevés az olyan szakember, aki képes minőségi terméket előállítani. Az európai uniós direktíva azt az irányt határozta meg, hogy ez a kivitelezés háttérbe szoruljon. De még jelen vannak olyan vállalatok, amelyek kifejezetten ezeket a megoldásokat keresik, ugyanis nosztalgikus hangulatot teremtenek az eszközök” – összegzi Nidermayer Gergő.

Némethi Botond, Sign&Display magazin