Óriás épületháló a belváros szívében

A mesh építési háló közkedvelt reklámeszköz alapanyag. A háló lukacsos szerkezetének köszönhetően jó légáteresztő képessége és könnyű súlya miatt ideális megoldás a nagy felületekre.

Számos példát látni országszerte alkalmazására, de talán az egyik leglátványosabb, a belváros szívében (Külügyminisztérium előtt a Bem téren), a volt MDF székház épület megmaradt homlokzati elemére kihelyezett mesh háló.

Sok év bizonytalanság után újjászületik a romos és méltatlan állapotba került Radetzky-laktanya, mely később az MDF székháza is volt. A mára funkcióját vesztett ház helyén egy olyan szálloda -és irodakomplexum épül, amely tiszteletet állít a múltnak, megőrzi a valós értékeket, és segítségével végre újjáéled a Bem tér és annak környéke. Az impozáns épület főhomlokzatát mindenképpen meg akarták tartani a tervezők ezért, egyedileg épített rácsos acélgerendákkal kitámasztott homlokzattal folytatódott a kivitelezés.  Az állványzat pontos felmérése kulcsfontosságú feladat, hiszen a speciális acélszerkezet biztosítja a háló kirakásának és annak a biztonságos tartós kihelyezésének feltételeit.

A kosaras autóval végezett felmérés szinte centiméter pontosságra megadta a gyártandó méretet. A felmérés, méretezés, valamint az acélszerkezet módosítása nagyságrendileg 1 hónapot vett igénybe. Ezzel egyidőben zajlott az 1500m2 anyag grafikai tervezése is.

Grafikája nem más, mint a felújítási tervrajzokon is szereplő épületrajz, mindez gigantikus 1:1 méretben. A 4 szegmensből készült védőháló UV álló festékkel digitálisan lett nyomtatva, így élettartama akár a 3 évet is meghaladhatja.

Végeredmény: több mint 12 tekercs Igepa márkájú 330 g / m2 hordozós típusú PVC Mesh háló. 

Konfekciózásához egy nagyobb csarnokra volt szükség, hisz a főhomlokzat több mint 50 méter széles és a legmagasabb kiállásánál pedig 17 méter.

Elkészülés után kosaras autó segítségével 3 napra tervezett szerelés végül két nap alatt sikerült, a helyszínen 15 ember áldásos munkája kellett a kifogástalan végeredményhez.

A hatalmas méretű nyomat telepítése végül kosaras autó segítségével 2 nap alatt elkészült. A grafikai tervezést, az óriás háló nyomtatását és konfekcionálását továbbá a kihelyezését is a Molino Reklámügynökség Kft. valósította meg.

www.molino.hu