Ezek a textilfóliák minden szempontból nyerők

A transzfernyomtatás fénykorát éli, hiszen az egészen kis vállalkozásoktól kezdve a nagyvállalatokig hatékonyan képesek előállítani az egyedi igényeknek megfelelő termékeket. De kiemelten fontos, hogy olyan alapanyagokat használjanak, amelyek képesek a folyamatos minőséget produkálni. Az IGEPA a közelmúltban mutatta be frissített portfólióját, amelyben minőségi textilfóliák érhetők el. A termékek előnyeit Szabó-Botrágyi Anita, a vállalat termékmenedzsere ismerteti.

„Magyarországon először az IGEPA termékpalettáján találhatók meg a CFP FLEX innovatív fóliái. Megfigyelhető, hogy a textilgrafikák területén óriási fejlődés zajlott az elmúlt évek során, amely a DTF- és a flexfóliák kínálatának bővülésében jelentkezik” – emeli ki a vállalat szakembere.

Innovatív és környezetbarát forrás

A CFP FLEX a Poli-Tape csoporthoz tartozó francia brand, amelyet a Rozier család alapított, akik évtizedes gyakorlattal és kutatói tapasztalattal rendelkeznek, s hosszú évek óta nyújtanak kiváló minőségű hőtranszfer fóliákat a nemzetközi piacon. A gyártó innovatív, vízbázisú poliuretán réteggel ellátott transzferfilmek előállításával foglalkozik, amely nemcsak a magas műszaki hátterével emelkedik ki, hanem környezetbarát tulajdonságaival is. A fejlesztései azt célozzák meg, hogy a szakemberek munkáját megkönnyítse a széles felhasználhatóság és a fenntartható megoldások kínálatával.

„Az IGEPA azon vállalatok közé sorolható, amely folyamatosan keresi azon alapanyagokat, amelyek ténylegesen környezetbarát megoldásokat biztosítanak. Szortimentünkben számos olyan matéria található, amely PVC-mentes, többek között a nyomtatható és lamináló fóliák, ponyvák, dekorációs textilek területén. A CFP FLEX forgalmazásával ezen termékkör bővítését céloztuk meg, hiszen innovatív, kiváló minőségű alapanyagról van szó” – magyarázza az IGEPA termékmenedzsere, majd hozzáteszi: „Nemcsak az alapanyag környezetbarát, hanem a gyártási technológia is. A flexfóliák teljes mértékben oldószermentesek, továbbá a legújabb fejlesztések a papíralapú hordozóval ellátott alapanyagok előállítására fókuszálnak.”

Garantált, hosszú távú minőség

A CFP FLEX által gyártott flex és DTF fóliák egy üzemen belül, európai nyersanyagokból készülnek, ezáltal az ellátási lánc kisebb helyre összpontosul, ami a termék létrehozásának alacsonyabb környezetre gyakorolt hatását jelenti. A vállalat korszerű gépekkel állítja elő termékeit, arra törekedve, hogy minimalizálja az energiafelhasználást. A gyártási környezet, valamint a megbízható beszállítói lánc révén hosszú távon képes fenntartani ugyanazt a minőséget.

„A garantált gyártásbiztonság által az ügyfeleink nincsenek kiszolgáltatva az ismeretlen eredetű alapanyagoknak, hanem folyamatos, sztenderd minőséget kapnak. Ezek a DTF-fóliák mindig ugyanúgy fognak reagálni például a DTF-porokra és festékekre, ami állandó megbízhatóságot jelent” – hangsúlyozza a szakértő, s tovább részletezi: „A CFP FLEX számos nyomtatógyártóval együttműködésben dolgozik, így többek között az általunk forgalmazott Roland BN-20D DTF nyomtatóval is használható. Számos tesztnek vetettük alá a különböző alapanyagokat, erre alapozva úgy gondoljuk, hogy megbízható termékcsoportokkal bővült a kínálatunk, ami a magyar piacon kiemelkedő lehetőséget jelent.”

Kiemelkedő flex- és DTF-fóliák

A CFP FLEX flexfóliája a UNIFLEX, amely oldószermentes, vízbázisú, univerzális termoragasztóval bevont anyag, s minden típusú textílián alkalmazható, többek között nejlonon és pamuton is. A részletgazdag, vékony motívumokat tartalmazó grafikák és betűk is könnyedén megtapadnak a szöveten. Külön érdekessége, hogy alacsonyabb hőfok (130 Celsius) és rövidebb vasalási idő (5 másodperc) szükséges a ragasztáshoz. Rendkívül tartós, a mosásállósága 60 Celsius, valamint szárítógépben sem jelentős az amortizálódása. A UNIFLEX lézerrel vágható, ami még pontosabb kontúrokat eredményez. A biztonságos és bőrbarát felületet pedig az OEKO-TEX® tanúsítvány garantálja. Az IGEPA termékkínálatában megtalálhatók a színes és a nyomtatható flexfóliák is, amelyek minden nyomtatási technológiával kompatibilisek.

„A tesztjeinkkel alátámasztottuk a termékek tulajdonságait. Ezen alapanyagok felhasználása esetén nem kell kompromisszumot kötni a minőségért a gyorsasággal szemben. A vizsgálataink során apró betűket is alkalmaztunk, s rendkívül könnyen visszaszedhető, így tapasztalatból tudjuk, hogy a rövid vasalási idő mellé gyors kiszedés párosul, ezáltal optimalizálható a munkafolyamat. 38 színben érhető el, amelybe beletartozik az arany, ezüst, illetve fluoreszkáló árnyalatok is” – hangsúlyozza a UNIFLEX előnyeit, s kitér az UNIPRINT kiemelkedő tulajdonságaira: „Szintén oldószermentes, vízbázisú poliuretán, matt, fehér nyomtatható alapanyag, univerzális hőragasztó réteggel, mely minden típusú textíliára alkalmazható, beleértve a nylont vagy bevont poliésztert.  A hordozó öntapadó poliészter. Eco-solvent, Solvent, Latex és UV festékekkel egyaránt nyomtatható.”

A UNIPRINT legfontosabb előnyei közé tartozik, hogy könnyen és gyorsan visszaszedhető, még a kis méretű szövegek esetében is. Ezzel a fóliával energia- és időtakarékosan végezhetők a műveletek – a könnyű visszaszedhetőség és az alacsony vasalási hő és idő révén. A minőség kézzel fogható, ugyanis mosásálló és szárítóképben kezelhető, ezt követően nem hullámosodik és ráncosodik.

Emellett a UNIPRINT CLEAR STRETCH matt, átlátszó, nyomtatható, oldószermentes vízbázisú poliuretán, mely fehér vagy nagyon átlátszó textíliákra alkalmazható. Alkalmas Solvent és Eco-solvent festékekhez. Amellett, hogy könnyen és gyorsan visszaszedhető, közvetlenül vasalható, applikáló fólia nélkül. A minőség mellett rendkívül elasztikus, mosás után nem ráncolódik, és szárítógépben szárítható.

A UNIPRINT SOFT BLOCKSUB matt, fehér, nyomtatható, oldószermentes vízbázisú poliuretán, melyet elsősorban szublimált poliészter ruházatok feliratozására, dekorálására fejlesztettek ki, ugyanis nagymértékben gátolja a festék reszublimálódását, azaz nem színeződik el a fólia.  Különlegessége, hogy szintén kapható nyomtatható verzióban is: alkalmas Eco-solvent, Solvent, Latex és UV festékekhez egyaránt. A UNIPRINT SOFT BLOCKSUB kivételes rugalmasságot és puhaságot biztosít, amely kényelmes viseletet nyújt, ami különösen fontos a sportruházatok esetén is. Könnyen és gyorsan visszaszedhető, a nyomtatást követően nem hullámosodik. A nyomat mosásállósága kiemelkedő, ugyanis nem ráncosodik, továbbá szárítógépben szárítható.

A flexfóliák mellett a PREM’DTF PET fóliák is megtalálhatók az IGEPA kínálatában. A nyomat felülete rugalmas a fólia vízbázisú, oldószermentes bevonatának köszönhetően, élénk színek használata esetén kiváló megoldást jelent, emellett kiváló a fehér textíliák használata során is. Kiemelkedő tulajdonságai közé sorolható, hogy antisztatikus, ellenáll a magas hőmérsékletnek, a festék nem folyik el a fólián, illetve bármilyen asztali vagy nagy formátumú DTF-nyomtatóval kezelhető.

„A gyártó a valós piaci igényeket felmérve fejleszti a termékeit, s olyan megoldásokat kínál, amelyek megkönnyítik a felhasználók munkáját. Emellett kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkeznek ezek a textilfóliák, ezáltal gyorsabbá válnak a folyamatok” – emeli ki. „A termékcsalád óriási előnye, hogy speciális felületkezelést alkalmaz a gyártó, így nem abszorbens, ezáltal kiemelkedően jól tapad hozzá a DTF-por, így a felhasználó nem lélegezheti be, ha manuálisan végzi a munkafolyamatot” – hangsúlyozza a szakember.

A standard textilfóliák mellett unikálisnak számít a PREM’DTF METALLIC EFFECTS, melynek segítségével a DTF technológiát használók is élvezhetik a valódi fémes dizájnokban és effektekben rejlő látványos lehetőségeket. A termék legfontosabb előnye, hogy szintén vízbázisú, oldószermentes bevonattal rendelkezik. Antisztatikus fólia, amely kompatibilis az asztali és nagy formátumú DTF rendszerekkel is. A festék nem folyik el a fólia felületén, és a különleges bevonatnak köszönhetően a DTF por könnyen rátapad, ezzel megelőzve a por levegőbe kerülését nyitott rendszerek esetén.

Már az IGEPA kínálatában

A CFP FLEX által gyártott flex- és DTF-fóliák már megtalálhatók az IGEPA termékpalettáján. Az előzetes felmérések alapján a legnépszerűbb színekből már készleten vannak ezek az alapanyagok, így gyorsan kézhez kaphatók.

IGEPA