IGEPA showroom: Próbáld ki a reklámdekorációs gépeket!

Az Igepa Hungária Kft. VISCOM üzletága az elmúlt időszakban tovább erősödött. Az ezen szegmensben megtalálható tekercses alapanyagok és belsőépítészeti megoldások mellett a gépek (nyomtató, vágó, lamináló, feldolgozó, hímző) is egyre jelentősebb szerepet töltenek be. A főhadiszállásukon, Budapesten, a BILK Logisztikai Központban van a bemutatótermük, ahol számos általuk forgalmazott gép megtekinthető. Showroom helyiségük, illetve szakértőik ajtaja minden érdeklődő előtt nyitva áll, akár hozott anyagokon is demonstrálják a berendezések tulajdonságait. Összefoglalónkban – és az Igepa termékei közt – megtalálható minden, ami a vizuális kommunikációhoz szükséges.

A Roland TrueVIS VG széria újdonságai

A VG sorozat első modellje alapvetően az egyszerű, gyors és minőségi nyomtatást és vágást teszi lehetővé. A széria folyamatos fejlesztésénél az ügyfelek igényeit vették figyelembe, és olyan újítások kerültek ezekbe, amelyekkel még hatékonyabbá válik a munkavégzés. A TR2 festékkel, valamint a színkezelési beállításokkal kiváló hatás érhető el. Ezenfelül a médialeszorító görgőknek köszönhetően a nyomtatási és vágási pontosság kerül előtérbe.

„Hosszú ideje gyártja a népszerű TrueVIS VG szériát a Roland, ugyanis könnyen kezelhető és megbízható termelőeszköze lehet a reklámdekorációs vállalkozásoknak” – mondja Laklia György, az Igepa Hungária szerviztechnikusa. „Masszív vázra épített, Ricoh nyomtatófejekkel ellátott gépek tartoznak ebbe a családba, a harmadik generáció esetében olyan többletfunkciókat adtak hozzá, amelyek az aktuális igényeket elégítik ki – azaz többek között az egyre nagyobb tekercsek tartására képesek 45 kilogrammig, valamint a festéktartályok elhelyezésénél is a praktikusságot tartotta szem előtt a gyártó. A kialakításának, valamint az alkalmazott technikáknak köszönhetően alacsony szervizigénnyel rendelkeznek az ehhez a sorozathoz tartozó gépek.”

A TrueVIS VG nyomtató és vágó család TR2 festékkel garantáltan pontos színmegfelelőség érhető el, amelynek köszönhetően a nyomatok hat órán belül készek a telepítésre. A nyomatok hároméves élettartamot érhetnek el laminálás nélkül. A TR2 festék kényelmes 500 cc tasakban kapható, és GREENGUARD Gold tanúsítvánnyal rendelkezik.

A munkafolyamat erősítése érdekében az intelligens szoftver alkalmazása is rendkívül fontos. A Roland TrueVIS VG2 és VG3 540 és 640 vágók és nyomtatók a médiakompatibilitás növelése és a bonyolult minták gyártása érdekében a VersaWorks 6 RIP szoftvert alkalmazzák, amely minden kihívásnak megfelel, és a folyamatos frissítésének köszönhetően naprakész funkciókkal rendelkezik.

A Roland TrueVIS VG3 540 és 640 berendezéseket februárban mutatta be a gyártó, az Igepa Hungária termékkínálatában pedig már megtalálható.

Új dimenziót nyit a Flora X20S EP

A Flora X20S EP uv led hibrid nyomtató, amely tábla- és tekercses anyagok nyomtatását teszi lehetővé. A berendezés négy alapszínnel (CMYK) rendelkezik, de konfigurálható fehér színnel és lakkal is, összességében 12 fejig bővíthető. A nyomtatóhoz két összecsukható munkaasztal is tartozik, ezáltal kényelmesebben végezhetők rajta a táblanyomtatási műveletek akár 3×2 méter méretig. Ipari gyártásra, folyamatos termelésre tervezték, a nap 24 órájában és a hét minden napján, akár 100 nm/óra sebességhatárig.

„A Flora gépeit már hat éve forgalmazzák Lengyelországban és Európa-szerte, így a vállalatunk már rendelkezik tapasztalattal ezen berendezéssel kapcsolatosan” – mondja Szikszay Pál, az Igepa Hungária értékesítési vezetője. „Európa-szerte már több mint 80 Flora nyomtatót installált az Igepa, a várakozások, illetve az előzetes egyeztetések alapján Magyarországon is hasonló népszerűségnek fog örvendeni. Hazai viszonylatban 2022-ben mutattuk be portfóliónkban ezt a gépet, amely hibrid, tekercses és táblanyomtató kivitelezésben kapható. A Flora ipari felhasználásra képes, folyamatos munkavégzés mellett kiváló minőséget produkál, s emellett rendkívül megbízható.”

Új nyomtatót mutat be a Roland, amely a DTF világába kalauzol

A DTF nyomtatók óriási népszerűségnek örvendenek a digitális technológia nyújtotta új lehetőségek miatt. A Roland minőségi és megbízható nyomtatót mutatott be, a VersaSTUDIO NB-20D Direct-to-Film fejlesztésével. A gyártótól megszokott módon az egyszerű használat mellett kiváló minőséget produkál. Ez az asztali megoldás minden eddiginél könnyebbé teszi a ruházati cikkek, illetve kiegészítők gyártását.

A BN-20D Direct-to-Film nyomtatóval a Roland egy komplett ruházati dekorációs megoldást mutatott be, amelyhez speciálisan kifejlesztett S-PG festék, S-F164 transzferfólia és S-POWDER transzferpor tartozik. A felhasználók ezzel a rendszerrel felvértezve lenyűgöző egyedi pólókat, táskákat, kötényeket és számos más terméket készíthetnek négy egyszerű lépésben.

Professzionális nagyformátumú laminálógép

A reklámgyártás egyik elengedhetetlen eszköze a laminálógép. Az Igepa Master Seal Pro+ slágertermék a kategóriájában, ugyanis egyszerű használatot biztosít. Könnyen végez tekercsről tekercsre történő munkafolyamatot, a berendezéshez tartozó vezérlőpedál pedig elősegíti a pontos használatot (és azt is, hogy kéz használata nélkül is működtethető legyen), emellett a filmfeszítés is egyszerűen szabályozható. A lamináló optimális teljesítményt produkál, 160 centiméter széles, 60 Celsius fokig fűthető a felső szilikonhenger, maximális sebessége: 7 méter/perc.

„A laminálás kifejezetten fontos folyamat, hiszen a nyomatok ezáltal kapnak védelmet a fizikai ráhatásoktól” – hangsúlyozza Laklia György. „Az Igepa Master Seal Pro+ minden reklámdekorációval foglalkozó vállalkozás műhelyében megállja a helyét, legfőképpen az autódekorációk, a floor graphic vagy kirakatok dekorációja esetén ajánlott laminálást alkalmazni.”

Kiemelkedő technológia a lézervágás és -gravírozás területén

A lézervágó és -gravírozó berendezések óriási népszerűségnek örvendenek. Az Igepa a közelmúltban bővítette e területen termékpalettáját a Gweike márka képviseletével. Ez a berendezés kiemelkedő technológiai háttérrel rendelkezik, ugyanis az AI vision segítségével képes az anyagra rajzolt mintát követni, illetve automatikusan programozni a lézer útvonalát. A gépet ipari minőségű porszűrővel szerelték fel, amely biztonságos környezetet garantál a felhasználás helyszínén. A Gweike Cloud óriási előnye, hogy böngésző alapú, azaz nem kell hozzá külön szoftvert telepíteni, továbbá a rendszer valós idejű felismerést és távműködést biztosít.

„A lézervágó és -gravírozó gépek használata a reklámdekorációs iparban kifejezetten előnyös, ugyanis a többi munkaeszközzel kiegészíthetik egymást. Például, ha tárgynyomtatással foglalkozik az adott vállalkozás, akkor a sablonok elkészítéséhez tökéletes megoldást nyújt a Gweike gépe. Az egyszerű használat és a gyors, minőségi munka verhetetlenné teszi ezt a berendezést” – emeli ki Laklia György.

Gyors és sokoldalú hímzőgép

A Melco EMT16X egy amerikai gyártmányú hímzőgép, amelynek a kezelése könnyen megtanulható, a működése pedig gyors és sokoldalú. Az automata rendszernek köszönhetően a vágási idő drasztikusan lecsökken, ezáltal az előállítás fokozottabb ütemben történhet. A maximális munkasebessége több mint 1500 öltést jelent egy perc alatt sima felület esetében, míg ívelt forma – például sapka – varrásánál 1200 öltés/perc tempóra képes.

„A Melco hímzőgép számítógépről vezérelhető” – mutat rá a berendezés egyik legfőbb erényére Laklia György. „A felhasználható cérnák pedig rendkívül heterogének, ugyanis világító, aranyszínű és még sorolhatnánk, hányfajta alapanyag használható fel. A gyors gyártás mellett rendkívül könnyen kezelhető, a hatékony cérnaadagolásnak köszönhetően pedig az állásidő drasztikusan lecsökken. A Melco hímzőgépek által időt és alapanyagot spórolhatnak a felhasználók.”

Teljesen automatizált megoldás a csomagoló- és reklámipar számára

A JWEI CB03 síkágyas digitális vágógép a csomagoló- és a reklámipar számára nyújt teljesen automatizált megoldást. A berendezés óriási előnye, hogy az ezen iparágakban használt anyagok széles skáláját kezeli, többek között hullámpapírt, kartont, PVC-t, habkartonokat, akrilt, ponyvákat, beleértve a táblás és tekercses alapanyagok széles skáláját is.

„A robusztus berendezés óriási népszerűségnek örvend Európában, az Igepa több száz ilyen berendezést installált már a kontinensen. Ez az arány tükrözi azt, hogy mennyire megbízható gépről van szó, és mekkora igény van a megfizethető, ám minőségi termékekre. Magyarországon a közelmúltban kezdtük meg a forgalmazását, a cégcsoport megosztja velünk az eddig felhalmozott tapasztalatokat, amivel a hazai gyártótevékenységet támogatni tudjuk” – mondja Szikszay Pál.

A gyártó másik közkedvelt berendezése a kis szériás gyártásra fókuszál. A JWEI LST03 dobozvágó gép számos újdonságot nyújt ezen szegmensben. A teljesen automatizált konstrukció kiemelkedően produktív, költséghatékony megoldást jelent. A JWEI CB03-hoz hasonlóan számos különböző anyag kezelésére képes, egészen az A4-es mérettől a 60×80 cm-es méretig, többek között a karton, PVC, habkarton, mágneses matrica, fóliák és címkék vágásában nyújt kiemelkedő teljesítményt 350 g/nm vagy 6 mm anyagvastagságig.

„A JWEI LST03 technológiájában hasonló a JWEI CB03 vágóasztalhoz; ami különlegessé teszi, hogy automata adagolórendszerrel rendelkezik” – teszi hozzá Laklia György. „Kivágást, riccelést és perforálást végezhetnek rajta a szakemberek. A fő felhasználási területe a digitális és ofszet nyomdák, ugyanis egészen 1000 darabos szériaszámig verhetetlen a berendezés. A műszaki háttér mellé pedig az Igepa biztosítja azt a szakmai támogatást, amellyel produktívan, minimalizált leállásokkal képes a vállalkozás működni.”

Személyre szabott tárgynyomtatás

A Roland VersaUV LEF-12i tárgynyomtatójával különböző anyagokra készíthetők grafikák, így például a PET-re, ABS-re és polikarbonátra, de a puha felületeket is képes kezelni, mint a TPU és a bőr, emellett a háromdimenziós tárgyak is megnyomtathatók vele, azaz tollak, telefontokok és egyéb ajándéktárgyak. A LEF-12i kompakt berendezés, amely az alapanyagok széles választékára képes közvetlenül nyomtatni. Az intuitív vezérlés a VersaWorks 6 RIP szoftverrel kombinálva lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az üzembe helyezést követő néhány órában elkezdhessék a gyártást.

„A LEF-12i UV technológiával rendelkezik, a Roland olyan lámpákkal szerelte fel, amelyek tízszer hosszabb élettartamúak a hagyományos UV lámpákhoz képest. Pillanatok alatt kapcsolnak be és ki, nincs bemelegedési idő, így valóban igény szerint működnek” – összegzi Laklia György.

Az Igepa Hungária bemutatótermében található különböző gépek a csomagoló- és reklámdekorációs vállalkozások számára megfizethetőek, emellett magas technikai paraméterekkel rendelkeznek. A kiállított gépek megtekinthetők, illetve a helyszínen kipróbálhatók akár hozott anyaggal is. Az Igepánál minden olyan eszköz megtalálható, ami a vizuális kommunikációhoz kell, gépek és alapanyagok tekintetében is egyedülálló kínálattal rendelkeznek.

Némethi Botond, Sign&Display magazin