A Pantone lerántotta a leplet a 2024-es év színéről

A Pantone bejelentette a 2024-es év színét. A vállalat szerint a kiválasztott árnyalat melegséget és együttérzést sugároz – olvasható a Washington Postban.

A Pantone a 2024-es évre újra kiválasztotta az esztendő színét, s most olyan árnyalatot kerestek, amely melegséget és otthonosságot nyújthat. Ez pedig nem más, mint a Peach Fuzz. A vállalat szerint most e szín mutathat utat, ugyanis az összetört világunknak megnyugtatásra van szüksége, és ezt a nemes célt a halvány rózsaszín és a narancssárga keveréke adhatja meg.

„A Peach Fuzz összetartozást sugároz, újragondolásra ösztönöz és gondoskodásra sarkall” – jelentette ki Leatrice Eiseman, a Pantone vezérigazgatója. „A PANTONE 13-1023 Peach Fuzz által nyújtott kényelemből merítve békét találhatunk önmagunkban, ami befolyásolja a jólétünket.”

Immár a 25. évfordulóját ünnepli a Pantone vállalatnál az év színe meghatározása. E különleges alkalom magyarázhatja a vállalat viszonylagos visszatérését az alapokhoz egy olyan klasszikus árnyalattal, mint a barack. Ezzel szemben tavaly a Viva Magenta színt mesterséges intelligenciával generált képekkel mutatták be, és 2021-ben a vállalat valamiféle csalást követett el két szín kiválasztásával. Mindazonáltal az idei bemutató is bővelkedik a Peach Fuzz márkájú termékekben – beleértve szőnyegeket, mobiltelefonokat és sminket.

Az elmúlt években a Pantone hangsúlyozta, hogy a választott szín milyen módon inspirálja a bátorságot és az életerőt, de úgy tűnik, hogy a Peach Fuzz más energiát hoz közénk. „Egy olyan szín, amelynek meleg és barátságos ölelése együttérzésről beszél, és otthonos érzékisége összehozza az embereket, valamint feltüzeli a lelket” – mondta Laurie Pressman, a Pantone alelnöke ugyanabban a sajtóközleményben, amelyben bejelentették az év árnyalatát.

Míg a Viva Magenta egyértelmű választásnak tűnt a 2023-as Barbiecore évére, a Peach Fuzznak nincs ilyen nyilvánvaló kulturális kapcsolata 2024-hez (bár talán a „The Super Mario Bros. Movie” című film „Peaches” című fülbemászó power balladája gerjesztette az ihletet). A divatosság azonban lehet, hogy alulmarad a jó öreg barackszínnel. Valamiféle kettős fenyegetésként a meleg neutrális vetület önmagában is megállja a helyét, és jól párosítható a merészebb színek széles skálájával. De vajon képes lesz gyógyítani a megtört szíveket? Erre visszatérünk 2025-ben!

Sign&Display