A Mutoh Xpertjet 1682SR Pro elnyerte a Keypoint Intelligence BLI 2024 Pick-díjat – most a Multisign kinálatában

A közelmúltban adta hírül a Mutoh Europe, hogy elnyerte a Keypoint Intelligence Buyers Lab (BLI) 2024 Pick Award-díját az XpertJet 1682SR PRO modelljéért és az MS51 festékekért. Magyarországon a Multisign forgalmazásában kaphatók ezek a berendezések.

Érdemes hozzátenni, hogy a Pick Awards-díjat csak olyan termékek kaphatják meg, amelyek szigorú hely­színi tesztelési folyamaton estek át, és amelyeket a Keypoint Intelligence tapasztalt elemzői „kategóriájuk legjobbjának” ítéltek.

„A Mutoh XpertJet 1682SR Pro a szigorú tesztprog­ramunk számos területén kiváló eredményeket ért el” – mondta David Sweetnam, a Keypoint Intelligence EMEA/Asia kutatási és laboratóriumi szolgáltatáso­kért felelős igazgatója. „A dupla CMYK nyomtatófej beállítása a leggyorsabb sebességet produkálta, amit valaha is láttunk ebben a termékkategóriában.” A szakember hozzátette: „Ráadásul a készülék a nagy termelékenység esetében alkalmazott sebesség mellett is kiváló kimeneti minőséget biztosít, és az eddigi legnagyobb színskálával rendelkezik, amit csak CMYK-festékkel dolgozó eszközöknél eddig láttunk. A nagy munkaterület segítette a lenyűgöző féltónu­sos képreprodukciót és a pontos színhelyes illesztési eredményeket, 15 kihívást jelentő vállalati logót mindössze DeltaE 4,0 átlagos eltéréssel renderelve alkotott meg.”

A Mutoh EMEA ügyvezető igazgatója, Mitsuo Takatsu a díj átvételekor a következőket nyilatkozta: „Ez az új iparági díj számunkra ismét igazi elismerése a Japán­ban gyártott nyomtatóink minőségének, megbízha­tóságának és termelékenységének. A GREENGUARD Gold kategóriájú minősítés mellett festékeinkre a vezető európai és globális szabványok szerinti VOC-kibocsátási tanúsítványt is megszereztük. Így az XpertJet Pro nyomtatók felhasználóinak biztonságot és lelki nyugalmat biztosítunk a kül- és beltéri deko­rációs alkalmazásokhoz, beleértve a legérzékenyebb területeket is, mint például a kórházakat és iskolákat.”

Ezekkel a jellemzőkkel bír a díjnyertes nyomtató:

  • Az akár 35 m2/h gyártási sebességet biztosító Xpert­Jet 1682SR Pro két AccuFine HD 3200 fúvókás piezo nyomtatófejjel rendelkezik, amelyek kategóriájukban a legjobb cseppelhelyezési pontosságot biztosítják és tartalmazzák az i-screent, a Mutoh új nyomtatási algoritmusát, amely csökkenti a sávosodást.
  • 8 színbeállításban konfigurálva (C, M, Y, K, Lc, Lm, Lk, Or – GREENGUARD Gold minősítésű festékek) az XpertJet 1682SR Pro lehetővé teszi, hogy igent mond­junk az alkalmazások legszélesebb körének. A narancssárga festék lehetővé teszi a vörös, narancs és sárga színek új sorozatának előállítását. A Light Cyan és Light Magenta festékeknek köszönhetően a világosabb színek – különösen a bőrtónusok és a színátmenetek – tökéletesen kijönnek. A Light Black festék előnye, hogy a szürke színátmenetek színel­tolás nélkül nyomtathatók.
  • A VerteLith RIP integrálja a Mutoh szabadalmaztatott Clear Tone funkcióját, amely a legjobb színátmenete­ket és bőrtónusokat eredményezi, zajmentesen.
  • Az úttörő, gyorsan száradóMS51 és UMS21* soroza­tú festékkészlet veszélytelen és gBL mentes. A Mutoh festékek megfelelnek a nyomtatási ipar szakemberei követelményeinek, a hosszútávú kültéri és beltéri reklámdekoráció érdekében.

A MUTOH FESTÉKEKKEL ÁTÍRÓDNAK A SZABÁLYOK

A Mutoh festékek használatával olyan meggyőző eredmények érhetők el, amelyek páratlan vizuális élményt biztosítanak.

Justin Pate, a The Wrap Institute tulajdonosa így vélekedett a festékekről: „A Mutoh festékek megváltoztatják az eddig ismert játékszabályokat”. Ezeket a szavakat nem megalapozatlanul mondta, ugyanis a társaság egy Mutoh XpertJet 1641SR nyomtatóval és az ehhez szükséges környezetbarát festékekkel is dolgozik a München melletti nem­zetközi képzési központjukban. Ezt a berendezést használják minden professzionális fóliázási tanfo­lyamuk során, a workshopjaikhoz, versenyeikhez és ipari rendezvényeikhez.

Justin Pate fenti videóban megosztja a tapasztalatait a nyomtatóról

Az XpertJet 1682SR PRO nyomtató megtekinthető, ki­próbálható a Multisign Hungary bemutatótermében:

Multisign Hungary Kft.
1047 Budapest, Wolfner utca 6, Ü5 Metrodom Panoráma

hello@multisign.hu

* A Mutoh UMS21 festék az MS51 költséghatékony alternatívája, amelyet kelet-európai és feltörekvő országok számára fejlesztettek