A MUTOH bemutatja az új, XpertJet 1462UF nagy méretű ipari tárgynyomtatót

A MUTOH bemutatta az új XpertJet 1462UF tárgynyomtatót a májusi müncheni FESPA kiállításon. Ez egy UV-LED DtO (Direct to Object), 1420 mm x 700 mm méretű asztallal rendelkező nyomtató, amely magas termelékenységet és kiváló képminőséget kombinál. Magyarországon már a Multisign kínálatában!

„Ez nemcsak egy újabb nagy formátumú UV nyomtató” – mondja Russell Cavenagh, a Mutoh ügyvezető igazgatója. „Hanem egy ipari minőségű tárgynyomtatót mutattunk be, amellyel szinte bármire nyomtathatnak a felhasználók – ahogy a kisebb XPJ 461UF és XPJ 661UF modellekkel. A különbség az, hogy a nagyobb, 1420 mm x 700 mm méretű, többzónás vákuumágy lehetővé teszi több tárgy egyidejű nyomtatását – ami jelentősen növeli a termelékenységet. Akár 150 mm magas (és 50 kg tömegű) tárgyak is nyomtathatók, lehetővé téve például gitárkofferek és bőröndök UV-LED dekorálását és személyre szabását. A kiváló tulajdonságok mellett olyan festéktípust használ, amely környezetbarátabb.”

Az XpertJet 1462UF két újonnan fejlesztett 4 hüvelykes UV-LED lámpával és sorban rendezett kétfejes nyomtatóegységgel rendelkezik, független CMYK és fehér/lakk színű festékekkel a gyorsabb kétrétegű nyomtatáshoz. A stabil váznak és a MUTOH egyedi alumínium síneinek köszönhetően a gép magas tintapont elhelyezési pontosságot biztosít.

A tárgynyomtatót úgy tervezték, hogy támogatja a legfeljebb 1420 mm x 700 mm méretű, 150 mm magas és 50 kg/négyzetméter tömegű médiumokat. Az egység rendelkezik egy 4 zónás vákuumasztallal, 4 fokozatú szívóerő-szabályozóval és rögzítőelemek elhelyezésére szolgáló lyukakkal, lehetővé téve a média kiválasztásának minél nagyobb rugalmasságát.

Az XpertJet 1462UF a „Made in Japan” minőséget hozza el a különböző piacokra, többek között személyre szabott tárgyak, üzletdekoráció, tábla, ipari termékek és egyebek jelölésére.

Nézd meg a berendezés tulajdonságait az alábbi videóban:

Az XpertJet 1462UF főbb jellemzői

A kétirányú nyomtatás gyorsabb, kétrétegű felvitelt tesz lehetővé, emellett magas termelékenységet és kiváló képminőséget eredményez. Az újonnan fejlesztett 4 hüvelyk széles UV-LED lámpákat a nyomtatófej mindkét oldalára helyezték el.

Az UV-LED fényerőszabályozási technológiának köszönhetően, amely minden szegmensre külön vezérli az UV-LED lámpa sugárzását a nyomtatási feltételeknek megfelelően, optimális festékszáradás érhető el, még a kétirányú nyomtatás esetében is.

A sorba rendezett kétfejes nyomtatóegység magas termelékenységet biztosít. Az első fej CMYK színeket nyomtat, a második fej pedig fehéret és lakkot, lehetővé téve a kétrétegű nyomtatást sebességveszteség nélkül. Ideális a braille és a 2.5D szerkezetű nyomatok esetében.

A 4 zónás vákuumasztal egyzónás vagy többzónás vákuumszívásra konfigurálható, amely gyakorlatilag bármilyen médiumot biztonságosan rögzít. Négy szívóerőszint válaszható – erős, közepes, alacsony és kikapcsolt.

A nyomtatott területen kívül is találhatók előfúrt lyukak, amelyekbe különböző rögzítőelemek helyezhetők, az asztalra pedig könnyedén lehet rögzíteni különféle termékeket mágnesekkel is.

A nyomtatóhoz VerteLithRIP szoftver tartozik, amely kivételes képminőséget és munkafolyamat-hatékonyságot biztosít.

Bemutatkozik az új generációs US61 UV-LED festék

Az US61 egy újonnan fejlesztett, az XpertJet 1462UF számára készült környezetbarát UV festék.

A festék megfelel az EU aktuális vegyianyag-szabályozásának, amely szigorú környezetvédelmi szabályozásokat tartalmaz. Ezenkívül a jövőbeli direktíváknak megfelelően mentes olyan anyagoktól, amelyeket a CMR 1 kategóriájú és SVHC besorolású anyagokként osztályoznak.

Ez egy olyan következő generációs UV tinta, amely figyelembe veszi a felhasználók egészségét, és kíméli a környezetet. Emellett „rugalmasságot” és „karcolásállóságot” kombinál magas szinten, ezek a hagyományos UV tintákban általában ellentétes tényezők voltak, így széles körű alkalmazásokhoz ideális.

Keresd a forgalmazót:

Multisign Hungary Kft.

1047 Budapest, Wolfner utca 6.
hello@multisign.hu