A MEWA ipari törlőkendője igazi csapatjátékos

Dobby a házimanó – a munkában is segít

Emlékeznek még Dobbyra, a házimanóra? A Harry Potter regények varázsvilágában a házimanók végezték el az otthoni munkát, megkönnyítve gazdáik életét. Ilyen házimanók jól jönnének az üzemekben is, amikor arról van szó, hogy megbízható segítségre van szükség a feladatok elvégzésében. A MEWA ipari törlőkendői pont ilyenek, mintha csak a fantasy-könyvek világából léptek volna elő: éppen akkor és ott vannak jelen, amikor szükség van rájuk, tökéletesen ellátják a munkájukat, majd eltűnnek, mintha ott sem lettek volna.

Munkánk pontos, precíz elvégzésében kitüntetett szere­pe van azoknak az eszközöknek, amelyeket használunk. Hatékonyan és megbízhatóan kell, hogy segítsenek minket: legyen szó például egy olajfolt eltüntetéséről, egy víztócsa felitatásáról vagy a padló tisztára törlésé­ről. A német MEWA teljes körű szolgáltatás keretében nyújtott ipari törlőkendőrendszere ráadásul minden terhet levesz használói válláról. A törlőkendőket – bér­leti szisztémában – az igényelt mennyiségben szállítják ki, majd használat után, azok elhelyezhetők a MEWA ál­tal biztosított biztonsági tárolóedényekben (SaCon®). A piszkos törlőkendőket ezután összegyűjtik, elszállít­ják, kimossák, és immár frissen és tisztán újra visszavi­szik az üzemekbe.

A legkülönbözőbb felhasználási területekhez is meg lehet találni a legmegfelelőbb törlőkendőt. Van olyan, amely nagy nedvszívóképességgel rendelkezik, és pil­lanatok alatt fel lehet vele itatni az olajos, zsíros szen­nyeződéseket vagy az oldószereket és festékeket. De van olyan típus is, amelyet kimondottan az érzékeny, finom felületek tisztításához fejlesztettek ki. A MEWA törlőkendői hasznos szolgálatot teljesítenek az ipa­ri üzemekben, a gyártás legkülönfélébb területein, a műhelyekben és a kézműves kisipari egységekben – a szorgos, apró házimanókra mindenütt lehet számítani!

Sajnálatos módon még sok üzemben használnak eldobható termékeket – pedig ez sem a fenntarthatóság gondolatrendszerének nem felel meg, és nem is gazdaságos.

A MEWA immár 113 éve egy olyan bérleti rendszer­ben kínálja törlőkendőit, amely már a kezdet kezdetén – korát jóval megelőzve – a megosztás elvén alapult. Egy-egy ipari törlőkendőt mosás után akár ötvenszer is fel lehet használni. Ez a – német-angol kevercsnyel­ven – „Textilsharing” gondolat, amelynek lényege: a kendők mindig ott vannak, ahol szükség van rájuk, vi­szont nem kell őket megvásárolni. A kendők egyfajta zárt körforgásban vannak, amelynek környezeti mérle­ge sokkal jobb, mint az egyszer használatos rongyoké vagy a papírtörlőké. Ráadásul a MEWA ipari törlőken­dőit használva – a papírtörlőkhöz képest – 35 százalék­kal rövidebb időre van szükség a tisztításhoz.

mewa.hu