A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Tökéletes megoldások direkt textil nyomtatáshoz

A divatvilág fénysebességű fejlődése nyomást gyakorol a ruhagyártókra, hogy megfeleljenek a vevők által diktált rövid határidőknek és magas minőségi igényeknek. Ez az elvárás pedig megteremtette az igényt a gyorsan gyártható, személyre szabott, kis mennyiségben készülő termékekre, amelyet leginkább a direkt textil nyomtatási megoldások képesek kiszolgálni. De vajon mely megoldás felel meg az Ön vállalkozásának? E kérdésben segít eligazodni a Sericol Hungary.

A textilnyomtatási iparág gyors ütemű és nagymértékű növekedésen megy keresztül. E fejlődés motorjai az évszakokkal együtt változó divat trendek, és a divattervezők, akik új, kreatív, a többitől eltérő megoldásokat akarnak megvalósítani. A számos elérhető technológia rengeteg tervezési és gyártási lehetőséget kínál a divattervezők számára. Cikkünkkel rövid és praktikus áttekintést szeretnénk nyújtani azoknak, akik a megfelelő megoldást keresik vállalkozásuk számára.

Direkt textil nyomtatás
A Direkt textil, vagy angol nevén direct to garment (rövidítése DTG) nyomtatást 2004-ben mutatták be. A folyamat során színes képeket nyomtatnak közvetlenül textil anyagokra. Az eljárás során tintasugaras nyomtatási technológiát használnak, amellyel a korlátlan mennyiségű színnel rendelkező képeket közvetlenül nyomtatják a megfelelően előkészített textil anyagok széles választékára. Ennek köszönhetően a technológia a nyomtatás sokkal több variációját kínálja, mint bármely egyéb textilnyomtatási eljárás. De nézzünk is egy rövid technológiai áttekintést:

Textil dekorációs megoldások:

 • Szitanyomás
 • Transzfernyomás
 • Hímzés
 • Vasalással felvitt matricák
 • Direkt textil nyomtatás

A direkt textilnyomtatási iparág gyors ütemben növekszik, és minden körülmény e növekedés folytatását vetíti előre.

Piaci trendek – a digitális technológia térnyerésének okai

 • Növekvő igény a személyre szabott termékek iránt. A megrendelő saját grafikáinak felhasználása. Kis darabszámok.
 • Internetes kereskedelem.  Online  megrendelő felületek a végfelhasználók számára.
 • A felhasználók technikailag felkészültek. Növekvő piaci verseny. Új piaci résztvevők megjelenése.
 • Zöld technológiai forradalom. Környezetbarát termékek. A textil gyártóknak környezetbarát termékeket kell gyártaniuk.

Az ideális Direkt textil nyomtatás legfontosabb minőségi elemei

1. Megfelelő minőségű textil anyagok

 • A direkt textil nyomtatás kiemelten fontos eleme a megfelelő minőségű textil alapanyag.
 • Ha a textil túl sok rost szálból  áll, akkor a nyomatunk minősége nem lesz megfelelő, illetve nem lesz tartós sem.
 • A legjobb eredményt 160 grammos, 100% pamut anyaggal érhetjük el.
 • A nyomtatandó ruhadarab nyomtatható kell, hogy legyen – és nem szabad, hogy bármilyen öblítőanyagot, vagy szilikont tartalmazzon.

2. A nyomtatandó kép

 • A kép felbontása nagyon fontos
 • A képhez fontos a beágyazott kép profil
 • A kép színei
 • A képháttér megfelelően eltávolítható kell, hogy legyen
 • Szükség van egy generált fehér maszkra

3. Megfelelő nyomtató állapot

 • A nyomtatón el kell végezni a napi indító karbantartási feladatokat
 • Megfelelő fúvóka  ellenőrzés a nyomtatás megkezdése előtt
 • A nyomtatásra kerülő, alapanyagot simítsuk ki a tálca teljes felületén
 • Állítsuk be a megfelelő tálca magasságot

4. Megfelelő nyomtatási profil

 • Az adott nyomtatási feladatnak megfelelő beállítás kiválasztása az alábbi szempontok figyelembe vételével:Nyomtatandó alapanyag típusa
  Megfelelő felbontás kiválasztása
  A feladathoz megfelelő nyomtatási mód beállítása
  A színhelyes nyomtatáshoz ICC színkalibrációs profil használata

5. Előkezelés

 • A nyomtatandó pólóra használt előkezelő folyadék kiemelkedően fontos, amit felvihetünk: manuálisan automatikusan illetve a nyomtatóba integrált előkezelő rendszer segítségével a Kornit nyomtatók esetében.

6. A nyomat hőkezeléssel történő véglegesítése

 • A textil anyagra készített nyomatot meg kell szárítanunk, amely folyamat kiemelten fontos annak érdekében, hogy garantáljuk a nyomat mosás- és gyűrődés állóságát, és a megfelelően élénk színeket. E folyamathoz használhatunk: Hőprést, Szárítót

 

A nekem megfelelő nyomtató
Rengeteg szempontot szükséges figyelembe venni, mielőtt elkezdjük alkalmazni a direkt textil nyomtatást. Ezek közül a legfontosabb, hogy milyen méretű és termelékenységű nyomtatót választunk, amely megfelelő mértékben képes kiszolgálni jelenlegi megrendeléseinket, magában hordozza a fejlődés lehetőségét, de nem jelent túlzottan nagy beruházást sem a cégünk számára. A Sericol Hungary kínálatában számos dtg nyomtató érhető el, mi most két terméket emelnénk ki ezek közül.

Polyprint TexJet echo²
A TexJet echo² ideális belépő szintű megoldást jelent a digitális textilnyomtatás világába. Egyedülálló kombinációja hardvernek, szoftvernek és a festéknek. Professzionális design és kivitelezés, mely a textilnyomtatást gyorssá, egyszerűvé és nyereségessé teszi. A

TexJet echo²  főbb jellemzői:
Kiváló nyomatminőség – a siker kulcsa! A TexJet echo²  nyomtatófejei a lehető legkisebb, 3 picoliteres cseppméretben nyomtatnak, hogy a nyomatunk pontos, és fotórealisztikusan részletgazdag legyen – ennek köszönhetően az Ön termékei kitűnnek a tömegből minőségük által.
Egyszerű használat – Minél egyszerűbb használni, annál nagyobb öröm dolgozni vele!
Gyors alapanyag betöltés, automatikus magasság állítással. Különféle textil anyagokhoz kialakított tálcák, amelyek mágnesszerűen tapadnak. A nyomtató kijelzőjén automatikusan felvillanó útmutató üzenetek, az egyszerűbb és gyorsabb működés érdekében.
Megnövelt hatékonyság.
A TexJet echo² nyomtató 3 év limitált garanciával vásárolható meg (ebből 1 év garancia vonatkozik a nyomtatófejre), kifejezetten kedvező áron, annak érdekében, hogy Ön a lehető legjobb befektetés megtérülést érhesse el, és nyugodt lehessen abban: jól választotta meg beruházását.

Kornit Storm ll – A direkt textilnyomtató ipari termeléshez!
A STORM II a Kornit válasza az iparibb mértékű direkt textilnyomtatás új igényeire, melyet kifejezetten a megnövelt termelékenység jegyében hoztak létre. Élvezhetjük a példátlan nyomtatási minőséget, gyors átfutási sebességet, és a magas jövedelmezőséget. Költséghatékonyan teremthetünk egyensúlyt, a kiváló minőséget és a magas termelési mutatókat egyaránt figyelembe véve.
A Kornit Storm II lehetővé teszi a szünetmentes termelési folyamatot, a ruhadarab felhelyezésével, a másik nyomtatása közben. Ezt a dupla asztalrendszer, a 1,5 literes flakonos festékrendszer, a teljesen automatikus folyamatkezelés, és a fokozottan felhasználóbarát kialakítás révén tudjuk elérni. A konstrukció kifejezetten a Non-stop, napi 24 óra, heti 7 napos termelésre lett optimalizálva, és kifejlesztve, a továbbfejlesztett kezelőszervek révén pedig a termelési sebesség tovább fokozható. A tervezésnél fontos szerepet kapott az alapanyagok széles skálájának bevonása (XXL-es méret, sőt vágott alapanyag is nyomtatható), így ez a direkt textilnyomtató ideális választás azon vállalkozások részére, melyek már jelen vannak a nagyobb volumenű termelésben vagy a szitanyomást szeretnék egyéb, alternatív nyomtatási lehetőséggel bővíteni, kiegészíteni.

A Kornit Storm II legfontosabb jellemzői címszavakban:

 • Kifejezetten nagyobb,  ipari termeléshez kifejlesztve
 • 1,5 literes, flakonos festékrendszer a megszakításmentes termelőképességhez
 • Dual (kettős) asztalrendszer  a  szünetmentes termeléshez
 • Nagy nyomtatási terület az akár 50×70 cm-es (XXL) méretű nyomatokhoz

A Kornit Storm II előnyei:

 • Szünetmentes  munkafolyamat, mely során előkészíthetjük a ruhadarabot, míg a gép egy másikat nyomtat
 • Teljes kezelhetőség és hozzáférés a funkciókhoz mindössze egy operátor által
 • Állítható fejmagasság, 8  db Spectra nyomtatófejjel zipzárak, gombok, és egyéb kitüremkedések felülnyomásához
 • Oeko-Tex 100 (kisgyermek viselethez), Global Organic Textile (GOTS) és American Association of Tectile Chemists & Colorists (AATCC) megfelelőség a legszigorúbb ipari szabványok előírásai szerint.

Érdeklődik direkt textil nyomtatási megoldások iránt, de még nem választotta ki a vállalkozása számára megfelelő nyomtatót? Látogasson el a SignExpo kiállításon 2019. április 9-11. között a Sericol Hungary standjára és ismerje meg készülékeinket élő bemutatók keretében!

- Hirdetés -

Sign&Display