A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Innovatív megoldások az Esko-tól display gyártás terén is

A különféle egyedi reklámdekorációs munkák szerepe az ünnepi időszakban rendkívül felértékelődik és még nagyobb hangsúlyt kap, hogy az egyes márkák minél különlegesebb és egyedülállóbb displayekkel keltsék fel a vásárlók figyelmét, és ezzel is növeljék termékeik eladását. Abban, hogy a megjelenő displayek látványosak és szépek legyenek, az előkészítés folyamatának hatalmas szerepe van.

De mit tehetünk, ha nincs házon belül elegendő strukturális tervezéssel kapcsolatos tudás az egyedi POP-display tervek készítéséhez?

Egy display terv elkészítése, majd abból akár különböző méretű 2D gyártási fájlok elkészítése rengeteg időt és energiát igényel a konstruktőrök részéről. A használhatóságot ellenőrző makettezés szintén rendkívül időigényes, és sok esetben kiváltható a virtuális 3D minták bemutatásával.

Többek között ezekre a problémákra kínál megoldást az ArtiosCAD, a világ legnépszerűbb, Esko által forgalmazott csomagolás, doboz és display tervező szoftvere, amely speciálisan a strukturális tervezéshez kifejlesztett eszközök széles tárházát tartalmazza, illetve minden olyan eszközt, amely nélkülözhetetlen a folyamatos termékfejlesztéshez és a virtuális 3D-s mintakészítéshez.

Az ArtiosCAD részeként elérhető Display Store egy olyan POP display online mintatár, mely paraméterezett sablonokat kínál az ügyfelek számára az egyszerű és hatékony tervezés érdekében. Az itt található display tervek átméretezhetők és újra használhatók, így az egyes, megvásárolt konstrukciós tervekből végtelen számú variációt lehet létrehozni, ami a vállalkozás költségeit is jelentősen csökkenti. Az ArtiosCAD bármelyik modulja (ArtiosCAD 2D Drafting, ArtiosCAD 3D Drafting és 3D Modelling) a költséghatékonyságra és előkészítési folyamat hatékonyabbá tételére törekszik. Az ArtiosCAD 2D átméretezhető gyártásra kész, akár több elemből álló konstrukciós rajzokat tartalmaz, amelyek többször felhasználhatók, és amelyek költsé­ge így a töredéke annak, mintha nul­láról kellene a konstrukciós terveket elkészíteni. Az ArtiosCAD 3D konst­rukciós rajzai felhasználhatók dina­mikus minőségellenőrzéshez, értéke­léshez és vizualizációhoz. A szoftver képes interaktív 3D-s PDF formátu­mú „virtuális minta” létrehozására a 3D Modelling pedig képes ügyfélbe­mutatókhoz vagy online kommuni­kációhoz 3D-s animációs filmet létre­hozni, hogy megrendelés előtt minél életszerűbben láthassa az ügyfél az elképzelését, terveit.

Az ArtiosCAD Display Store használata során generált összes fájl úgy van op­timalizálva, hogy azok gyárthatók le­gyenek a Kongsberg vágóasztalokon akár nagyszériás tételekben is, auto­matizált rendszerek segítségével.

A reklámdekorációs munkák gyár­tásánál is a pontos és gazdaságos utómunka minden esetben az elő­készítésnél kezdődik, ezzel tudjuk biztosítani ügyfeleink számára a minőségi végterméket. A digitális kivá­gó asztalok, illetve a hozzájuk tartozó szoftvermegoldások vezető fejlesztő­jeként és gyártójaként az Esko tovább bővítette a Kongsberg kivágó aszta­lok eszközeit egy új megoldással, ami a display és sign gyártók munkáját a korábbiaknál is könnyebbé teszi.

Az Esko új eszköze, a VariAngle egye­dülálló megoldást kínál komplex, több elemből álló displayek kivágásához. Az új fejlesztés, a VariAngle 0,5 fokon­ként képes automatikusan változtatni a kés vágási szögét 0° és 60° között. A fejlesztés innovatív megoldásokat és kreatív lehetőségeket rejt magában a POP display gyártók számára. Külön­böző anyagok és szögek tekintetében is széleskörű felhasználást biztosít, ugyanis képes vágni hullámkartont, méhsejtes (honeycomb) anyagot, habot vagy ötrétegű hullámkartont 30 mm vastagságig, vagy V-vágással 20 mm vastagságig (60 fokos V-vágás esetében csak 16 mm-ig). Az Artios­CAD 20-ban a V-notch típusú vona­lat lehet V-notch vágás és V-notch bíg vonalként is definiálni, ahol szabadon választható a vágás vagy bíg szöge 0° és 60° között. Ahhoz, hogy a VariAngle eszközt Kongsberg C (és Kongsberg XP) asztalokon használni tudjuk, az iPC ve­zérlő szoftver 2.4-es vagy magasabb verziója szükséges.

Az egyedi reklámdekorációs és sign tí­pusú termékek tervezése nem könnyű feladat. Az Esko ezt a folyamatot az ele­jétől a végéig támogatja, a strukturális tervezés pillanatától az utófeldolgozá­son keresztül a displayek üzletben való megjelenítéséig.

Az ArtiosCAD szoftver és Kongsberg di­gitális kivágó asztalok és marógépek ki­zárólagos magyarországi forgalmazója a partners Kft.

Kérjen ajánlatot a weboldalon keresztül: www.partners.hu

Sign

- Hirdetés -

Sign&Display