A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Az Epson SureColor SC-S sorozatú ecosolvent nyomtatók kategóriájuk legkedveltebb készülékei Európában

Az Epson SureColor SC-S terméksorozatának széles formátumú nyomtatói jelenleg kategóriájuk legnépszerűbb ecosolvent tintatechnológiát alkalmazó készülékei Nyugat-Európában. Az Infosource által végzett független kutatásából kiderült, hogy ezen nyomtatók piacán az Epson részesedése – a 2015-ös 9%-hoz képest, ami akkor az 5. helyet jelentette – 2016 végéig 28,4 százalékra nőtt, ami a lista vezetőjévé tette a japán gyártót.

A mostani siker előzménye, hogy az Epson 2016 januárjában bemutatta újgenerációs 64” méretű SureColor SC nyomtatóit, a SureColor SC-S80610, SC-S60610 és SC-S40610 készülékeket, melyeknél a felhasználók (a fehérrel és az ezüstmetál színkomponenssel együtt) 4-10 színből választhatnak, továbbá, lehetővé teszik az akár 95,3m²/ óra sebességű, egymenetes nyomtatást. A készülékek PrecisionCore TFP nyomtatófejekkel rendelkeznek és a változó cseppméret-technológiával 1440×1440 dpi felbontású nyomatokat biztosítanak. Ennek köszönhetően, a termékcsalád nyomtatóival valóban lenyűgöző és látványos nyomatok készíthetők, legyen szó kültéri vagy beltéri, bevonatos vagy bevonat nélküli anyagokról, banner hordozókról, poszterekről és háttérvilágítású panelekről, POS termékekről, járműdekorációról, tapétáról, vagy fotópapírról. Az innovatív technológiai megoldásokat kereső vállalatok célja olyan készülékek alkalmazása, amelyek egyaránt magas minőséget, nagyfokú termelékenységet, rugalmasságot, könnyű felhasználást és gyors megtérülést biztosítanak, így ők már a kezdetektől jelentős érdeklődést mutattak a SureColor SC nyomtatók iránt. „Örülünk, hogy a SureColor SC-S készülékek ilyen gyorsan piacvezetővé váltak Európában” – mondta Marc Tinkler, az Epson Europe professzionális nyomtatási megoldásokért felelős termékmarketing vezetője. „Elkötelezettek vagyunk a széles formátumú SureColor nyomtatók folyamatos fejlesztése iránt, ami bizonyítja, hogy készülékeink megfelelnek a nyomtatási szolgáltatók szigorú követelményeinek a nagy forgalmú termelési környezetben. A K+F folyamatokba való jelentős befektetés is bizonyítja, hogy a tintasugaras nyomtatókkal valóban elsőszámú gyártóként kívánunk jelen lenni a piacon.

Célunk, hogy a legjobb nyomtató és tintatechnológia kombinációját ötvözve kiváló minőségű, megbízható rövid idő alatt megtérülő befektetést biztosító, professzionális nyomtató alkalmazások széles választékát kínáljuk ügyfeleink számára.” Az újszerű PrecisionCore nyomtatófej technológia mellett, az Epson tinta technológiája szintén fontos része a cég professzionális nyomtató megoldásainak. Manapság az Epson az egyetlen vállalat, amely vízbázisú, oldószeres, gyantaalapú, UV, festékszublimációs és textil tintákat fejleszt és állít elő. Így, a japán gyártó a hardverek, a nyomtatófejek, a különböző tinta és a szoftver megoldások minden elemét képes optimalizálni a lehető legjobb teljesítmény érdekében.

Az Epson SureColor SC-S nyomtatókat a 2017-es hamburgi FESPA Digital kiállításon is megtekinthették a látogatók.

Az Epson standján hat különböző Epson SureColor nyomtatót mutattak be működés közben, amelyek a rugalmas termelés lehetőségét kínálják felhasználóiknak, hiszen kiváló minőségűek, mindezt alacsony üzemeltetési költségekkel és kiváló teljesítménnyel és egyszerű használhatósággal párosítva mindazért, hogy felhasználóik maximalizálhassák profitjukat.

A stand egyik kiemelkedő szereplője volt a rendkívül sikeres 10 színes, 64 incses SureColor SC-S80600 nyomtató, amely az UltraChrome GS3 tintakészletet használja vörös, fehér, illetve metál színekkel a megfelelő színű nyomatok elérése érdekében, mindezt kiváló minőségben, még a legolcsóbb monomer vinyl alapanyagokon is.

A tartós soft signok és textilek nyomtatását végezhetjük kiemelkedő minőségben és kifejezetten alacsony négyzetméterenkénti nyomtatási költséggel a kategóriájában kiemelkedő SureColor SC-F9200 festékszublimációs nyomtatóval, amely két nagy kapacitású festék ellátó rendszert használ a hosszabb, megszakítás nélküli nyomtatás érdekében, akár 720 x 1440 dpi felbontásban és akár 100 m 2 /óra sebességgel.

Az Epson stand látogatói személyesen győződhettek meg a SureColor készülékek széles körű felhasználási lehetőségeiről, és a bennük rejlő gyártási potenciálról az alábbi területeken:

  • Kiemelkedő minőségű signage és fotó termékek, mint bannerek, soft signok, járműgrafikák, POS anyagok, és back lit displayek, mindezt számos különféle alapanyagon, mint vinylek és ponyvák
  • Dekorációs termékek, mint tapéták, függönyök, kárpitok vagy épp konyhák munkaasztal mögötti hátfalai
  • Személyre szabott 3D promóciós ajándéktárgyak mint telefontokok, bögrék vagy kulcstartók
  • Textil termékek, mint poliészter és pamut pólók, szatyrok és egyéb divat termékek.

Az Onyx és Caldera RIP szoftvergyártó cégek szintén bemutatták megoldásaikat az Epson standján.

Mindemellett az idei FESPA kiállításon az Epson együttműködött a textil és divattervező Richard Quinn-el, aki megnyerte az idei nemzetközi H&M Design Díjat. Richard tavalyi évben történt egyetemi diplomázását a nemzetközi divatvilág kiemelt figyelemmel követte, hiszen beszámolt róla a Vogue, a The New York Times, a Dazed és a Confused Magazin is. A tervező számos különféle technológiát használ köztük az Epson SureColor tintasugaras készülékeit színekkel teli munkáinak textilre, illetve Mylar ezüst fóliára történő nyomtatására, amelyből női divatkollekcióját készítette.

Richard Quinn a kiállítással kapcsolatban elmondta: „A digitális nyomtatási technológia rengeteg szabadságot ad nekem és lehetővé teszi számomra, hogy divatterveimet ne csak textil és Mylar fóliára nyomtassam ki, hanem teljes termékekre is. Szeretek klasszikus, illetve virágos mintákat használni, amelyek kifejezetten jól nyomtathatók a SureColor SC-F festékszublimációs nyomtatóval még a hajtásoknál, vagy épp kesztyűk belsejében is. Vibráló effekteket készíthetek és tudom, hogy a különféle anyagok, illetve termékek színei könnyen összeilleszthetők lesznek.” Richard Quinn kifejezetten a 2017-es FESPA-ra készített sorozatát az Epson stand divat részlegén tekinthették meg az érdeklődők. „Senki nem képes tartani velünk a lépést – és ezt mutattuk be FESPA standunkon” – mondta Richard Barrow, az Epson Europe LFP Signage területért felelős termékmenedzsere, majd hozzátette: „Az iparág szereplői már azt várják el a gyártóktól, hogy a legjobb minőségű termékeket tudják gyártani a legjobb áron, és mindezen elvárások remek megoldásának sikere tükröződik SureColor nyomtatóinkban világszerte. A SureColor sorozatunk készülékei verhetetlenek, ha minőségről, termelékenységről, sokoldalúságról, festékfelhasználási hatékonyságról, illetve tulajdonlási költségről van szó. Mindezek bizonyítására, illetve azért, hogy a felhasználók megtudják, mennyibe is kerül különféle termékek gyártása különféle alapanyagok felhasználásával – egy költségkalkulátort üzemeltettünk standunkon, kiemelkedő sikerrel.

A digitális nyomtatás ideje mostanra érkezett el a divat, textil és dekorációs iparágakban, hiszen a tervezők és gyártók tisztában vannak vele, hogy számíthatnak az Epson tintasugaras nyomtatási technológiájára, és festékeire, mert azok a legjobb minőséget garantálják, kiegyensúlyozott, tartós színekkel.”

- Hirdetés -

Szólj hozzá
Sign&Display