Úttörő elképzelések a szélesformátumú nyomtatásban

A Roland DGA vállalat, a szélesformátumú tintasugaras nyomtatók, nyomtatók/vágók, vinyl vágók és más fejlett digitális képalkotó eszközök vezető szállítója bejelentette, hogy jelentősen kibővítette a legkelendőbb TrueVIS termékcsaládját hat új és innovatív nyomtatóval. Az újonnan piacra dobott modellek között megtalálható az AP-640, az LG-640/540/300 nagy termelékenységű UV nyomtató/vágó és az értékes MG-640/300 UV nyomtató/vágó – mindegyik felülmúlhatatlan TrueVIS minőséget és megbízhatóságot kínál. Ezek az újdonságok kiegészítik a 2022 márciusában bevezetett négy hihetetlenül népszerű TrueVIS eco-solvent modellt – a VG3 és SG3 sorozatú nyomtató/vágógépeket – foglalja össze cikkében az újdonságokat a Large Format Review.

„A Roland DG első TrueVIS modelljének 2016-os bevezetése a képminőség, a termelékenység, a megbízhatóság és a könnyű használat új korszakát nyitotta meg” – mondta Amado Lara, a Roland DGA elnöke. „Gyorsan nyilvánvalóvá vált a szakemberek számára világszerte, hogy a TrueVIS technológia lehetővé teszi számukra, hogy magasabb szintre emeljék a gyártásukat. Most kibővítettük díjnyertes termékcsaládunkat, hogy alkalmazkodjunk a folyamatosan változó fogyasztói igényekhez és a nyomdaipari szakemberek szerteágazó szerepköréhez. Erről szól a TrueVIS – a lehetőségek bővítése azok számára, akik a legjobbat követelik, így kiválaszthatják a tökéletes megoldást speciális alkalmazásaikhoz és üzleti igényeikhez.”

A TrueVIS család immár három különböző tintatípust – gyanta, UV és eco-solvent – használó modelleket tartalmaz, amelyek mindegyike ugyanazt a kiemelkedő termelékenységet és páratlan megbízhatóságot kínálja, amely a TrueVIS márka szinonimájává vált. Minden TrueVIS nyomtatónak közös jellemzője a dizájnos ipari formatervezés, a tartós kivitel és a legkorszerűbb felhasználói funkciók, amelyek maximalizálják a hatékonyságot és a kényelmet. A TrueVIS VG3 és SG3 eco-solvent nyomtató/vágókhoz hasonlóan az új AP-640 és az LG sorozatú UV nyomtató/vágók is 7 hüvelykes érintőképernyős vezérlőpanellel vannak felszerelve, amelyek minden eddiginél egyszerűbbé teszik a kezelést. „Az a legjobb a kibővített termékcsaládunkban, hogy függetlenül attól, hogy az ügyfelek melyik TrueVIS technológiát választják, ugyanolyan magas szintű teljesítményre számíthatnak” – hangsúlyozza Amado Lara.

A TrueVIS AP-640 egyesíti a resin technológia által biztosított gyorsan száradó és környezetbarát tulajdonságait olyan képminőséggel és színekkel, amelyeket csak egy TrueVIS képes biztosítani. Ez az erőteljes kombináció teszi az AP-640-et ideális eszközzé számos alkalmazáshoz, beleértve a faldekorációt, beltéri táblákat, kiskereskedelmi displayeket, matricákat, bannereket és posztereket, járműtáblákat és még sok minden mást.

A Roland DGA digitális nyomtatásért felelős termékmenedzsere, Daniel Valade megjegyzi, hogy az új AP-640-es műgyantás nyomtató egyedülálló megoldást kínál: „Az AP-640 a kettős, lépcsőzetes nyomtatófejjel, a True Rich Color 3 előbeállítással, a GREENGUARD Gold Certified TrueVIS TA tintával és a speciális TA optimalizálóval következetesen élénk, gazdag színű és kiváló részletességű eredményt biztosít. Ráadásul, mint minden TrueVIS készülék, ez is könnyen kezelhető és rendkívül megbízható.”

Hasonlóan lenyűgözőek az új LG és MG sorozatú UV nyomtatók, amelyek a TrueVIS nyomtató/vágó platformra épülnek, és kiváló képminőséggel, sokoldalúsággal, megnövekedett termelékenységgel és költséghatékony működéssel büszkélkedhetnek. Fehér és fényes speciális tintáikkal lenyűgöző méret- és textúrahatásokat is lehetővé tesznek a felhasználók számára. Az LG-300, LG-540 és LG-640 modellek professzionális szintű UV nyomtató/vágógépek, amelyek két lépcsőzetes nyomtatófejjel, jelentősen nagyobb nyomtatási sebességgel (akár 32 négyzetméter/óra), új narancssárga és vörös opciókkal rendelkező, széles skálájú EUV5 festékanyaggal, új UV-lámpákkal a hatékonyabb szárítás érdekében, újonnan tervezett felvételi rendszerrel és egyéb fejlesztésekkel rendelkeznek, amelyek maximalizálják a termelékenységet és a könnyű használatot. Az MG-300 és MG-640 nyomtató/vágógépek egyesítik a magas képminőséget, a széles spektrumú EUV tintákat és a speciális effektusokat a TrueVIS készülékek felhasználóbarátságával, hatékonyságával és megbízhatóságával, megfizethető áron.

„Mind az LG, mind az MG sorozatú nyomtatók/vágók gyönyörű képet készítenek, sokféle hordozótípushoz alkalmazkodnak, és a címkéktől kezdve a feliratokon és fali grafikákon át az ablakburkolatokig, belső dekorációig és POP displayekig mindenre képesek” – mondta Jay Roberts, a Roland DGA UV termékmenedzsere. „Akár egy csúcsminőségű, nagy volumenű UV nyomtató/vágógépet keres, amely segíthet a következő szintre emelni vállalkozását, akár egy értékálló modellt, amellyel elindíthatja vagy felépítheti vállalkozását, az új, kibővített TrueVIS családban megtalálja, amit keres.”

Minden TrueVIS nyomtató a VersaWorks 6 RIP szoftvert használja – a Roland DG eddigi legerősebb, legintuitívabb RIP szoftverét –, amely magában foglalja a HARLEQUIN RIP kétmagos működését az összetett fájlok még gyorsabb kezelése érdekében, a cseppárnyékokkal és fóliákkal, a fejlett beágyazási, változó adat- és színprofilkészítő eszközökkel, valamint egy sor további funkcióval, amelyek segítenek optimalizálni a termelést, az egyszerű használatot és a kényelmet. A TrueVIS felhasználók hozzáférhetnek a Roland DG Connecthez is – egy ingyenes alkalmazáshoz, amely lehetővé teszi, hogy részletes képet kapjanak a teljes nyomtatási műveletről. A Roland DG Connect figyeli a készülék tevékenységét, és azonnal megadja a legfontosabb teljesítményadatokat, így növelhető a termelés hatékonysága, és csúcsformában tarthatók a gépek.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

Kövess minket a közösségi oldalainkon is:
Sign&Display Facebook,  Sign&Display Instagram,  Print&Packtech Facebook,  Print&Packtech LinkedIn