Ugyanennyiért nincs jobb, mint az Acuity Prime?

A Fujifilm síkágyas nyomdagépét többhónapos teszt után minősítette Nagy-Britannia egyik legelismertebb táb­lakészítő üzeme. Az északnyugat-angliai Ebbsfleet Printing Solutions önálló céghez képest meglehetősen nagy régiót lát el különböző táblás termékekkel, így nagyon nem mindegy, hogy napi szinten milyen teljesítményű síkágyas nyomtatókkal dolgoznak. A Fujifilm Acuity Prime mellett 2022 januárjában kötelezték el magukat: a berendezés annyira lenyűgözte őket, hogy örömmel beruháztak rá – a világcég angliai disztribútorán keresztül, írja a Large Format Review.

A kenti digitális nyomdaipari cég több mint 20 éve foglalkozik táblakészítéssel, és a tevékenységével gya­korlatilag képes lefedni a több mint százezres lélekszá­mú Gravesendet, illetve a város régióját. A vállalatot 1999-ben alapították – azóta komoly hírnevet vívott ki a magas minőségű szolgáltatásai révén. A jó reputáció a főbb önkormányzati szerveket és hatóságokat, vala­mint a kereskedelmi szektort, köztük a szupermarke­teket is meggyőzte.

Sam Cherry igazgató (képünkön) bevallotta: kezdet­ben, amikor csak a nyomtatóról készült demóvideót látták, eléggé szkeptikusak voltak, mondván: „túl szép, hogy igaz legyen”. Ehhez képest, miután meggyőzték magukat a beszerzés mellett, várakozásaikon felül jól teljesítő géppel találták szemben magukat: először a Fujifilm egyik angliai telephelyén nézték meg működés közben, és ott helyben le is adták a rendelést.

A vállalatvezető szerint az Acuity Prime messze a ka­tegóriája legjobbja. „Meggyőződéssel állíthatjuk, hogy nagyobb a teljesítménye, mint bármely más, hason­ló árfolyamon kapható nyomtatónak” – szögezte le. „A többi gép, amitől ugyanilyen színvonalú munkát re­mélhetnénk, jellemzően kétszer ennyibe kerül.” Még csak néhány hónapja használják a gépet, de máris egyértelmű, hogy sokat javultak a szolgáltatásaik, és a határidőket is könnyebben betartják.

Az igazgató szerint ennél hatékonyabban el se költ­hették volna azt a pénzt, amit nyomtatóra szántak, hiszen összevetve a minőséget, a gyártási kapacitást és a nyomtatási képességet, az Acuity Prime tűnik a legjobb választásnak.

„Nagyon örülünk annak, hogy az Acuity Prime ilyen hatást gyakorolt az Ebbsfleet Printing Solutions üzlet­menetére, hiszen a gép része az új nagy formátumú stratégiának, amit az alapoktól kezdve úgy terveztünk, hogy kimagasló megtérülési időt produkáljon” – nyilat­kozta a Fujifilm Wide Format Inkjet Systems európai marketingmenedzsere. Kevin Jenner örvendetesnek találta azt is, hogy az új síkágyas berendezés teljes mértékben kielégíti az Egyesült Királyság egyik legelis­mertebb signage vállalatának igényeit.

Gábor János, Sign&Display magazin