Szoftvermegoldás a nyomtatási, vágási és tervezési igényekre

A FESPA – European Sign Expo kiállítás prominens résztvevőjével folytattunk beszélgetést. A SAi International vállalat a reklámdekor, digitális nyomtatás és CNC megmunkálóipar globális szinten első számú szoftvermegoldás-gyártója. A vállalat értékesítési vezetője, Marc Hermans osztotta meg lapunkkal a történetüket.

A viszonylatokat jól érzékelteti, hogy a SAi több mint 50 országban 100000+ ügyféllel rendelkezik, illetve világszerte elégedett és hűséges viszonteladói és partneri hálózattal bír. A vállalat világszínvonalú gyártásra szánt tervező és szerkesztő szoftvermegoldás kínálata a kreatív ötletekből valóságot teremt. A print&cut megoldások, illetve a CAD/CAM programok kiváló lehetőséget biztosítanak a vizuális kommunikációs elképzelések megvalósításához. A járműdekortól kezdve a 3D nyomtatott megjelenésekig minden igényt lefed a SAi a megoldásaival.

„Negyven évet kell visszamennünk az időben, hogy a SAi történetének a kezdetét megvizsgálhassuk” – mondja Marc Hermans. „A reklámdekorációs iparágban az 1980-as években kevésbé voltak elterjedtek az automatizált megoldások, valamint a megoldásokat nyújtó vállalatokból sem volt nagy a kínálat. Shiraz Alamé az 1980-as években meglátta a lehetőséget a sign és digitális nyomtatás területén. Kifejlesztett egy szoftvert, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy tervezzenek, gyártsanak és optimalizálják a grafikákat, például a kihelyezett felülethez.”

A szoftveres megoldások rendkívül népszerűvé váltak a digitalizáció térnyerésével. A megoldás forradalmasította a reklámdekorációs termékek gyártásának a módját. A legtöbb kihelyezett vizuális kommunikációs elemet ma már számítógép segítségével tervezik, egyre kevesebb olyan üzem található a világon, amelyik hagyományos eszközökkel dolgozik.

„A technológiánkat folyamatosan fejlesztjük, hogy a legfrissebb igényeket is ki tudjuk elégíteni” – magyarázza Marc Hermans. „Számunkra kiemelten fontos volt, ezért az elsők között vezettük be az előfizetői rendszert, amelynek köszönhetően az állandóan frissülő rendszerünket kaphatják meg a felhasználóink. Prominens vállalatok alkalmazzák az általunk fejlesztett szoftvereket, ha nem is látszik például a Flexi márkanév a nagy gyártók nyomtatóin, mégis a mi alkalmazásunk fut ezeken. Rendkívül erős a jelenlétünk a piacon, de csupán közvetett módon.”

A SAi kínálatában számos szoftvermegoldás található, amelyek különféle feladatok elvégzését támogatják a kihelyezett feliratok, a digitális nyomtatás és a CNC megmunkálás területén. Az egyes alkalmazások specifikus funkciókat és eszközöket kínálnak, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a grafikai tervezést, a színek kezelését, a vágási és marási útvonalak optimalizálását és a gépekkel való kommunikációt. A Flexi elnevezésű szoftver például a kihelyezett feliratok és a digitális nyomtatás területén nyújt teljeskörű megoldást. Ennek segítségével a felhasználók megtervezhetik és legyárthatják a nagy formátumú grafikáikat, dekorációs elemeiket – készüljön az akár autóra vagy pólóra, minden területen kiváló megoldást jelent.

„A fejlődés továbbra is a fő mozgatórugónk lesz. Azt látjuk, hogy a legtöbb olyan funkció, ami fontos a hatékony munkavégzéshez, már megtalálható az eszköztárunkban. Kisebb fejlesztésekkel fogunk előállni, azaz lépésenként haladunk. A közeljövőben megjelenik egy olyan újításunk, amely felismeri a betűtípusokat, ennek az elnevezése: Find my Fonts. Az alkalmazás használatához elegendő a képet behúzni, amely alapján mintegy 90 százalékos pontossággal megmondja, hogy milyen betűtípus található a fájlban. Az a célunk, hogy a vállalkozások még professzionálisabbá váljanak a szoftvereink által” – foglalja össze Marc Hermans.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

(képek forrása: https://www.thinksai.com/en-eu/)