3D-hatású épületfal készült Kínában

Ez a led-installáció igazi világszám: a futurisztikus animációkkal mintha mozgásba lendülne az egész székház.

A digitáliskijelző-specialista Absen nagyszabású projektet valósított meg a Kaisa Prosperity kínai ingatlanfejlesztő cég számára, amelynek az új kantoni székházát szabálytalan trapéz alakú, óriás ledfallal látta el, írja a Signlink. Az épület oldalát 275 négyzetméteren borítják a GS-sorozatba tartozó, az extrém időjárási körülményeket is jól tűrő kijelzők – nem fog ki rajtuk a vihar, az alacsony vagy a magas hőmérséklet, sőt a tájfun sem.

fotó: Absen

Az épület belsejében szintén készültek figyelemre méltó megoldások: a pláza aulájában elhelyezett épületmodell közelében telepítettek egy 7 x 4 méteres ledfalat, amelyet képek és aktuális hirdetmények megjelenítésére használnak. A mennyezeten további meglepetés várja a látogatókat: ide négy, egyenként 1,73 x 15,8 méteres ledtáblát installáltak, és látványelemként működnek, hiszen a csillagos égboltról, a Tejútrendszerről vagy éppen napkitörésekről készült animációkat jelenítenek meg. Ha ennyi még nem lenne elég, az Absen épített egy bejárható ledbarlangot is, a PL szériás, hajlítható kijelzőinek felhasználásával. Itt kreatív és futurisztikus, főleg ingatlanfejlesztéssel kapcsolatos tartalmakat vetítenek.

„A konfigurációkkal nem volt problémánk, az igazi nehézséget a konstrukció és az egyedi kialakítás jelenti”, magyarázta Eddie Liu, az Absen sales menedzsere. „A konstrukció tervezése már a tárgyalások kezdeti szakaszában fókuszba került, és ahhoz, hogy időben szállítsuk a megrendelést, a csapat proaktív hozzáállására és az ellátási lánc teljes koordinálására volt szükség. Ahogy a helyszíni telepítés határideje egyre közeledett, már harcot vívtunk az idővel, de kevesebb, mint két hónap alatt befejeztük a projektet”, fűzte hozzá.

Gábor János / Sign&Display