SignExpo 2022: Fixfolia Wrap Station – a Jeep újjászületése

A cég standján akár évek után is nyom nélkül eltávolítható Avery Dennison fóliával születik újjá egy Jeep Wrangler Rubicon. A kivitelezés csak akkor egyszerű és gyors, ha gyakorlott kezek végzik (ez esetben mindössze négy), és a látványos munkát személyesen, akár interaktív módon követhetjük végig. Kiss Lajos „Luigi” fóliázómester és signkészítő hangsúlyozta: a SignExpón másodmagával, élőben készíti el a jármű új külsejét.

A Fixfolia Wrap Station minőségi anyagkínálata és kivitelezése nem csak olyan autósok számára ideális, akik optikai frissítésre vágynak, hanem az ideiglenes átalakítást kereső tulajdonosoknak is. Mivel a fólia nyom nélkül eltávolítható, a kocsi teljesen új színt kaphat, vagy feltüntethető rajta a vállalkozásunk márkajelzése, esetleg egy-egy időszakos akciója – anélkül, hogy kárt szenvedne a karosszéria, ahogy arra is van lehetőség, hogy átlátszó kőfelverődés elleni poliuretán fóliával óvjuk meg az eredeti fényezést. Ezek a megoldások értékállóbbá is teszik a járművet, hiszen a fóliát lehúzva visszakapjuk az eredeti állapotot.

A látványos munka egyébként nem igényel különleges szerszámokat (hőlégfúvóval, simítókkal és sniccerekkel a Fixfolia csapata bármikor képes külső helyszínre települni), viszont a stáb felkészültsége sokat nyom a latban. Laikusként úgy képzeljük el, hogy egy ilyen feladathoz számtalan elemet ki kell szerelni, de Luigi szerint inkább a bontás minimalizálása a cél, hiszen így könnyebb a fólia későbbi eltávolítása is. „Összerakott autóval kicsit nehezebben, de ugyanolyan szépen lehet dolgozni, igaz, a kilincseket és a lámpákat azért ki szoktunk szerelni.” – magyarázta.

A Fixfolia Wrap Station egyébként nem csak a gyakorlati munkában, hanem az oktatásban is jeleskedik: soproni telephelyükön rendszeresen tartanak Avery Dennison-tréningeket –     legközelebb például június közepétől. Érdeklődni és regisztrálni egyrészt a vállalat standján, másrészt a június 1-től elérhető wrapacademy.com-on lehet.

Ingyenes regisztrációért kattints: