Ragasztóhasználat egy meglepő formulában

A The Muddy Merch Co. számolt be arról, hogy milyen kreatív felhasználási módokat alkalmaznak a Drytac MultiTac nyomásérzékeny ragasztóanyaggal, hogy támogassa az egyedi kalapok gyártását.

A vállalkozás 2019 elején kezdte meg tevékenységét, a Kristy és Greg Barton házaspár vezetésével. Eredetileg a garázsukból indultak, ahol baseball- és kötött sapkákat készítettek. Az üzlet gyorsan fejlődött, és egy évvel később már egy kiskereskedelmi helyiségbe költöztek. Majd nemsokára egy nagyobb létesítménybe tették át székhelyüket, hogy kielégítsék a növekvő igényeket.

Kezdetben a vállalkozás kihelyezte a gyártás egyes részeit egy helyi lézergravírozó céghez, majd a saját műhelyében ragasztotta és varrta fel a kész foltokat. Ez a folyamat időigényes volt, és korlátozta a gyártási kapacitást.

Ezért a cég alternatív módszert kezdett keresni a foltok felvitelére, ami lehetővé tenné a gyártás felgyorsítását, miközben továbbra is minőségi termékeket szállítanak az ügyfeleknek.

„Olyan ragasztót kerestünk, amelyhez nem kell hőt alkalmazni, bőrfelületre felhelyezhető, s olyan kémiai összetételű, ami lehetővé teszi a lézergravírozónkban történő vágást” – mondta a házaspár.

Számos terméket kipróbáltak, mielőtt felfedezték a Drytac kétoldalas, nyomásérzékenyragasztó-technológiát. A további kutatások során rátaláltak a Drytac MultiTac ragasztóra, ami egy állandó, magas tapadású akril ragasztó, és átlátszó vagy fehér színben kapható. A The Muddy Merch Co. jelenleg a Drytac MultiTac Clear változatot használja, amelyet a hivatalos Drytac-forgalmazótól, a floridai Digital Technology Grouptól (DTG) szereznek be.

Kristy elmondta, hogy a Drytac MultiTac képessége a nehezen ragasztható felületekhez, mint például a bőr, ideális és rugalmas megoldást jelent számukra.

Gary Barker, a DTG nemzeti értékesítési vezetője hozzátette: „Célunk, hogy összehozzuk a nagyszerű gyártókat innovatív termékeikkel – mint például a Drytac és a MultiTac ragasztó – és ügyfeleinkkel, mint a Muddy Merch Co. Ezáltal innovációt és kiválóságot hozhatunk a piacra.”

Kristy folytatta: „A MultiTac felfedezése nagyon jókor jött. Az új üzlet megnyitása után beindultak a folyamatok. A Drytac ragasztó használatával nagy mennyiségű alapanyagot tudtunk gyártani, amelyek már a lézergravírozóból ragasztóval ellátva kerülnek ki. Mivel a MultiTac hordozópapírral is rendelkezik, így a foltokat egymásra rakva tudjuk tárolni anélkül, hogy összeragadnának, és a következő gyártási lépésre – a sapkára varrásra – tudjuk őket továbbítani, amikor időnk engedi.”

Sign&Display