Itt a Mimaki első DTF nyomtatója!

A Nyomdaker bemutatótermében már kipróbálható a Mimaki TxF150-75 direktfilm nyomtatója, amellyel minden eddiginél egyszerűbben lehet lélegzetelállító ruházati dekorációkat készíteni.

A direkt film nyomtatási technológia (DTF) nagy hatás­sal van a ruházati dekorációs piacra, hiszen egyszerű és megfizethető ruhanyomtatási eljárást biztosít, amely lehetővé teszi a tartós, nagy felbontású, élénk, színátmenetes minták készítését. Lehetőséget nyit a vállalkozások számára, hogy bővítsék textil-és ruhá­zati termékkínálatukat, potenciális vásárlóik körét, és az eljárás sokoldalúságának köszönhetően bővítsék a nyomtatható textíliák választékát.

MI A DTF?

A textil-és ruházati dekorációs ágazatban az egyszerű és költséghatékony gyártási folyamatnak köszönhetően folyamatosan nő a DTF technológia népszerűsége. De mi a DTF? A közvetlen filmre nyomtatás (direct to film, DTF) az a folyamat, amikor közvetlenül egy speciális transzferfóliára nyomtatjuk a grafikát.

A megnyomtatott fóliát ezután egy arra alkalmas gépben hőre olvadó ragasztóporral megszórjuk majd rámelegítjük. Miután a hordozón a ragasztóréteg megszilárdult a nyomatot hőpréssel visszük fel a ruhadarabokra. Így kapunk prémium minőségű, egyedi ruházati deko­rációt. Szemben a hagyományos szitanyomással a korlátlan grafikai lehetőségeken túl az előkészítés is rendkívül egyszerű. A vasalható pólófóliákkal szem­ben is megáll az egyszerűbb és olcsóbb elkészítési folyamat, hiszen nincs kontúrvágás és külön transz­ferfóliára sincsen szükség a nyomat felviteléhez, vala­mint a nyomat tartóssága és a vékony nyomatréteg is komoly előnyt jelent.

MIÉRT DTF?

Az egyedi ruházati termékek iránti kereslet folyamato­san növekszik, egyre magasabbak a grafikai elvárások is. Az online értékesítési csatornákon elérhető keres­letet olyan megoldásokkal lehet gyorsan kiszolgálni, amelyek egyszerre tudják biztosítani a sorozatgyártás-szerű működést és az egyedi igénynek megfelelést. (Ugyanez tapasztalható a reklámajándékok és a telefontokok piacán is.)

A MIMAKI TXF150-75

A TxF150-75 maximális nyomtatási szélessége 80 cm. Beépített festék-keringtető rendszere és gázmente­sített festékek kiküszöbölik a DTF technológiával járó olyan gyakori, problémákat, mint a gyenge festékada­golás és a fehér festék miatti fúvóka és festékrend­szer-problémák. Az új nyomtató a stabil, megszakítás nélküli nyomtatás biztosítására a Mimaki alapvető funkcióit is tartalmazza, beleértve az NCU-t (fúvó­ka-ellenőrző egység) és az NRS-t (fúvóka-helyreállító rendszer).

A Mimaki ECO PASSPORT by OEKO-TEX® tanúsítván­nyal rendelkező bőrbarát, vízbázisú pigment textilfes­tékeit kifejezetten a TxF150-75-höz fejlesztették ki.

A Mimaki RasterLink7 RIP szoftverével a felhasználók teljes körű felügyeletet és hatékonyságot kapnak a kreatív tervezéstől a végtermékig.

A Mimaki TxF150-75 izgalmas lehetőséget jelent azok­nak, akik a ruházati dekorációs ágazatban tevékeny­kednek, vagy a megfelelő megoldást keresik a digitális textilnyomtatási piacra való belépéshez.

A 80 cm-es szélességnek köszönhetően a TxF150-75-tel nagyobb ruhadarabokat vagy textilfelületeket is le­het dekorálni. A nyomtatóhoz tartozó utófeldolgozó egységbe közvetlenül befűzhető a transzfelfilm így a nyomtatás, a ragasztószórás és a hőkezelés gyakorla­tilag egy folyamatként valósítható meg.

Próbálja ki a TxF150-75-öt!

A Nyomdaker bemutatótermében előre egyeztetett időpontban már kipróbálható az új gép, amely az Adkins ragasztópor-szóró és hőalagút egységével alkot egy komplett rendszert.

Kérdéseivel forduljon bizalommal a Nyomdaker munkatársaihoz!

Szirmai Éva | +36 20 382 3052 | szirmai@nyomdaker.hu

Lehotkai Bence | +36 20 414 1921 | lehotkai@nyomdaker.hu