Látványos dekorációs verseny a SignExpón

A SignExpo kiállításon idén is megrendezik a kirakatbaba öltöztető-versenyt Sárkics Eszter dekoratőr vezetésével. A megmérettetés már a nulladik napon elkezdődik, ugyanis a versenyzők vasárnap és hétfőn elkezdik a munkát, hogy a megnyitót követően a kiállítók és a látogatók is megcsodálhassák a kompozíciókat. Május 25-én, szerdán 15:30-kor a négytagú zsűri fogja díjazni a műveket – a zsűri tagjai: Fekete Éva textilszakos művésztanár; Sándor Miklós festőművész, a Dekorszövetség alapítója; Szentgyörgyi Sándorné dekoratőr; Tóth Mónika divattervező.

„A dekoratőri munka egyrészt az idők során változatlan, hiszen a színtani szaktudás és a különböző vizuális hatások ismerete nem változik” – magyarázza Sárkics Eszter. „Az eszközök, amelyekkel a vásárlói rétegek felé élményt közvetíthetünk, alapvetően nem változtak. Viszont a digitális technológia belépett ebbe az iparágba is a különféle anyagok nyomtathatóságával, vagy akár a fényfestő technika alkalmazásával, amelyekkel sokszínűbb impulzusokat kelthet a dekoratőr. Mindemellett a környezettudatos irányzatok is rendkívül felerősödtek, sokan képviselik a minimál stílust, és a kizárólag természetes anyagokat alkalmaznak.”

Hasonló aktivitást már láthattunk a SignExpo kiállításon. Harmadik alkalommal rendezik meg a próbababaöltöztető-versenyt, ám azt megelőzően is megmérettették magukat a fiatal művészek a rendezvényen különböző tárgyak dekorálásában. A korábbiakban akkora népszerűségnek örvendtek ezek a versenyek, hogy idén szintén látványos installációt láthatunk a SignExpo területén. Az idei aktivitás témájának keretében egy képzeletbeli majálisra öltöztetik fel a kirakatbabákat.

„A versenyen dekoratőr, virágkötő és textiltervező is képviselteti magát, egyénileg, illetve csapatban. A SignExpo kiállítás remek lehetőség arra, hogy a manualitás jelentőségét és fontosságát kiemeljük, s kontrasztba állítsuk a gépiesedett világgal. A versenyzőket arra ösztönözzük majd, hogy olyan látványosságot hozzanak létre, amely reményeink szerint emlékezetessé teszi az idei rendezvényt is.” – hangsúlyozza Sárkics Eszter.

Ingyenes regisztrációért kattints: