Kórházi grafika latex technológiával nyomtatva

A Binick Imaging egy floridai székhelyű reklámdekorációs vállalkozás, amely HP Latex 700W és HP Latex R2000 nyomtatót használt kórházi dekorációhoz. A miami Joe DiMaggio kórház négy emeletén több mint száz üvegajtó grafikájának nyomtatásához és felszereléséhez. Ami a mai gépekkel nem jelent kihívást, viszont mindezt két nap alatt érte el – írja a Large Format Review.

A Joe DiMaggio kórház az ország egyik vezető gyermekkórháza, amely új ablak- és ajtógrafikával kívánta felfrissíteni és felújítani létesítményeinek egy részét. Az eredeti megbízás néhány szobára vonatkozott, de mivel a Binick Imaging gyorsan megmutatta a HP Latex nyomtatási minőségét és fenntarthatósági előnyeit, az együttműködést több helyiségre is kiterjesztették.

A döntés kulcsát a HP vízbázisú latextintái jelentették. A szagtalan, minimális vegyianyag-kibocsátással rendelkező HP latex festékanyagok rendelkeznek UL ECOLOGO tanúsítvánnyal, és megfelelnek a UL GREENGUARD GOLD kritériumoknak, lehetővé téve a teljes helyiség dekorációját még érzékeny környezetben is.

A Binick négyemeletnyi élénk színű grafikát helyezett el a HP Latex 700W és a HP Latex R2000 fehér tintával felszerelt nyomtatói segítségével. Mivel a HP Latex tinták azonnal megszáradnak – a nyomtatási minőség feláldozása nélkül –, több száz kiváló minőségű nyomat készült mindössze két nap alatt.

Új vertikumok

A Binick Imaging régóta együttműködik a HP-vel, hiszen közel egy évtizeddel ezelőtt vásárolta meg első HP Latex 360-as nyomtatóját. Az azóta eltelt években a vállalat egy HP Latex 365, egy HP Latex R2000+, egy HP Latex 800W, két HP Latex 3600 és egy HP Stitch S1000 telepítését is elvégezte.

„Az egyre bővülő készülékcsalád sokoldalúságának kihasználása lehetővé tette a Binick számára, hogy az alkalmazások széles skáláját kínálja, túlmutat az alapvető autódekorációs kínálatunkon, hogy új ágazatokban terjeszkedhessünk” – mondta Nick Castillo, a Binick Imaging ügyvezető igazgatója. „Ez lehetővé tette számunkra, hogy új ügyfelek felkutatásával olyan iparágakban nyerjünk munkát, amelyeket korábban nem tudtunk elérni, és így diverzifikálhattuk az üzletünket.”

Megnövekedett termelékenység

A HP Latex technológia villámgyors száradási ideje szintén jelentősen javította a Binick munkafolyamatát. A HP Latex 365 telepítése lehetővé tette a vállalkozás számára, hogy még aznap nyomtathasson. Ez a fejlesztés a 10×10-es, futószalagos fb-vágó 100 százalékos automatizálásával kombinálva a nyomtatástól a vágásig eltelt idő 200 százalékos növekedését eredményezte – ez óriási termelékenységi javulást jelent.

„Mindig izgalmas látni, hogy a HP Latex technológia lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy új hatásfokot érjenek el, és lélegzetelállító munkákat készítsenek végfelhasználóik számára” – mondta Todd Cromwell, a HP Americas Large Format Printing Solutions alelnöke. „A HP évek óta vezető szerepet tölt be a fenntarthatóság terén, ezért nagyszerű látni, hogy a HP Latex ökológiai referenciái hogyan járultak hozzá ahhoz, hogy a Binick Imaging megnyerje és megvalósítsa ezt a fantasztikus projektet a Joe DiMaggio kórházban. Az eredmények lenyűgözőek.”

Fenntarthatóságban első

A fenntarthatóság a Binick Imaging számára prioritássá vált. Castillo, aki éveken át nyomdászként dolgozott, elkezdte megkérdőjelezni az oldószeralapú festékek belélegzésének egészségügyi következményeit. A kérdéssel kapcsolatos kutatás során Castillo rájött, hogy milyen káros vegyi anyagokat lélegez be nap mint nap, ezért megígérte csapatának és ügyfeleinek, hogy biztonságos és egészséges munkahelyet fog teremteni.

A Binick környezettudatosabb szemléletét kifejtve Castillo kijelentette: „Az egyik fő ok, amiért a HP mellett döntöttünk, a HP Latex vízalapú tinták voltak, amelyek számos fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkeznek, köztük a Green Guard Gold minősítéssel, a csökkentett ökológiai lábnyom miatt. Biztonságosabb vele dolgozni, és kellő önbizalmat ad, hogy igent mondjunk több olyan megbízónak, akik kezdenek tisztában lenni azzal, hogy bizonyítaniuk kell saját fenntarthatósági hitelességüket.”

A Binick fenntarthatósági útjának következő lépése az, hogy 2023 végére áttérjen a PVC-mentes nyomtatóanyagokra.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

Kövess minket a közösségi oldalainkon is:
Sign&Display Facebook,  Sign&Display Instagram,  Print&Packtech Facebook,  Print&Packtech LinkedIn