Kisebb ökológia lábnyomot hagynak az Epson új nyomtatófejei

A cég olyan nyomtatófejekkel bővítette a PrecisionCore sorozatot, amelyek nemcsak a kereskedelmi és ipari szektorok elvárásainak tudnak megfelelni, hanem az ügyfelek számára egyre fontosabb fenntarthatósági szempontoknak is. Három új nyomtatófejet fejlesztettek, és mindegyiket piacra dobják még a 2021-es üzleti év második felében, tehát legkésőbb jövő márciusig. Lássuk, mit tudnak!

A D3000-A1R a széria első olyan darabja, amely lehetővé teszi a festékcirkulációt a fúvókáknál, így megakadályozza a nedvesség párolgásából eredő minőségromlást. A festék forgatása egyébként stabilabb nyomtatási eredményt és jobb tervezhetőséget is ígér, ráadásul – ellentétben a PrecisionCore S sorozat többi termékével – a nyomtatófej nem igényel rendszeres utántöltést vagy tisztítást. Mindemellett 1200 dpi felbontás és nagy sebesség jellemzi, sőt, a leállási idők is csökkennek, hiszen a használatával nem szükséges egy bonyolultabb munkadarab készítése során többször fejet cserélni.

Az S3200-A3 ugyanazt a 24 kHz-es frekvenciát használja, mint elődje, az S3200-A1, csak éppen gyorsabban dolgozik, és magasabb nyomtatási minőséget produkál, még akkor is, ha nagyobb a fej és az anyag közti távolság, mint például a textil vagy a karton esetében. Robusztus felépítése és S alakú kialakítása sokféle igényt kielégít.

Az I3200(8)-A1HD megint csak egy már létező fej, az I3200(4)-A1 továbbfejlesztett változata. Hüvelykenként 1200 fúvókájával (ha két színnel dolgozik) a korábbinál jóval nagyobb felbontást produkál, anélkül, hogy kárt szenvedne a sorozatot jellemző használhatóság. Ez a darab nem mellesleg nagysebességű, illetve egy- vagy többutas nyomtatáshoz egyaránt megfelelő.

Az Epson három új nyomtatófeje a kisebb hulladéktermelés jegyében született, hiszen segítik a textíliákkal, csomagolásokkal, dekorációkkal foglalkozó ügyfelek átállását az alacsony környezeti hatású digitális nyomtatásra és a vízbázisú festékekre.

A vállalat közölte: elkötelezett abban, hogy az eredeti technológiáinak a további innovációit ugyancsak környezetbarát szempontoknak rendeli alá.

Gábor János, Sign&Display

Forrás: Image Magazine