Innovatív megoldások: Avery Dennison és a Mactac

A 2022-es FESPA az új üzletekre fókuszált: innovatív termékek, anyagok széles skálája érkezett – különösen az építő- és autóipar számára. A kiállításon kiemelt műszaki segítséget kaptak a látogatók, hogy világosan lássák, milyen trendekre tudnak reagálni, és ezzel hogyan különböztethetik meg magukat a versenytársaktól.

Ezt erősítette meg az Avery Dennison burkolás- és signage-technológiai részlegét képviselő EMENA vezérigazgatója is. Li Wen az Image Magazinnak nyilatkozva hangsúlyozta: a járvány ellenére a 2019-es FESPA óta sem álltak le a fejlesztésekkel, és úgy érzi, sikerült tovább emelni a színvonalat. „Ebben az ágazatban senki sem állhat le, és ahhoz, hogy igazi hatást érjünk el, nemcsak grafikai kreativitás, hanem megfelelő alapanyag is kell” – húzta alá, megjegyezve: ezúttal még nagyobb hangsúlyt fektettek a fenntarthatóságra, ami lényegében az innovációik mozgatórugója lett.

Az Avery Dennison és a Mactac bemutatta a legmodernebb digitális csomagolóanyagaikat és laminátumaikat, amelyek között szerepelt szuper minőségű védő- és ablakfólia, új textúrájú falborítás, valamint egy beltéri dekorációkhoz tervezett, környezetbarát film is. Nagy dobás volt továbbá egy digitálisan nyomtatható, PVC-mentes, környezetbarát fólia, amit kereskedelmi járműflották és akár magánrepülőgépek részleges vagy teljes burkolására ajánlanak. Utóbbi anyag különlegessége, hogy kiválóan alkalmazkodik háromdimenziós alakzatokhoz, igényes csomagolóprojektekhez, de az Easy Apply technológia segítségével egyszerűen felhelyezhető marad.

A Mactac nyomtatható hordozóanyagai között bemutatkozott a szintén 3D felületekhez alkalmazkodó, rendkívül tartós JT 10700 WG-BFG-XR, amivel lényegében az ismert JT 10700 sorozat kínálatát bővítik. Az új termékhez kapcsolódva elhoztak egy különleges, Mactac Bubble-free névre hallgató, gyorsan és könnyen felhordható ragasztót is.

Gábor János, Sign&Display