HP latex technológiával a fenntartható a Cannes-i Filmfesztiválért

1500 négyzetméter dekorral díszítették fel a Cannes-i Filmfesztivál helyszínét HP latex technológiával

A HP hivatalos partnerként vezető szerepet játszott az idei Cannes-i Filmfesztiválon, ugyanis több mint 1500 négyzetméter anyagot gyártott a rendezvényre – írja a largeformatreview.com.

A szervezők a HP Latex technológiáját választották, mert környezetbarát tulajdonságai összhangban állnak a fesztivál fenntarthatósági kötelezettségvállalásaival.

A nyomatokat a helyi H2O nyomda a HP Latex R2000 és Latex 3100 nyomtatóval készítette.

A HP Latex technológia lehetővé tette, hogy a cég kivételes minőségben nyomtasson. Csak a HP Latex 3100-as nyomtató a fesztivál anyagainak közel kétharmadát állította elő.

2021 óta a Cannes-i Filmfesztivál a körforgásos gazdaság fejlesztésére szakosodott cégekkel működik együtt, hogy biztosítsa az anyagok újrafelhasználását.

A HP vízbázisú tintatechnológiája környezetbarát megoldást kínált a szervezőknek. A tinták nem bocsátanak ki szagokat, és kiküszöbölik a vegyi anyagoknak való kitettséget. A legtöbb latexszel nyomtatott anyag újrahasznosítható.

A HP igyekszik csökkenteni a nyomtatás káros hatását: a karton alapú patronok 80 százalékkal csökkentik a műanyagfelhasználást és 60 százalékkal a szén-dioxid-kibocsátást.

HP Planet Partners – a HP ügyfelek a helyi újrahasznosítással nem kompatibilis komponenseket ingyenesen visszaküldhetik a HP-nek.

HP Amplify Impact – a HP partnereit segíti saját fenntartható fejlődési tervük megvalósításában.

Némethi Botond, Sign&Display magazin