Hatodszor is A-listás klímavédő a Konica Minolta

Újra a klímavédelmi szempontból is világvezető cégek közé sorolta a Konica Minoltát a CDP (Carbon Disclosure Project). A károsanyag-kibocsátást ösztönző, nonprofit nemzetközi szervezet a fenntartható gazdaság iránti elkötelezettséget díjazza, és a Climate A-listára azokat a vállalatokat teszi fel, amelyek az előző évben a legtöbb erőfeszítést tették a szén-dioxid-kibocsátás visszaszorításáért.

A Digital Printer tudósítása szerint a CDP 2021-es listáján már több mint 12 ezer vállalat szerepel, azzal a 204-gyel együtt, akiket frissen iktattak be. A teljes névsor 56 japán céget említ, köztük a hatodik alkalommal elismert Konica Minoltát. A sikerüket főleg az energiaforrások felelős felhasználásáért indított Business Solutions Europe programnak köszönhetik. Ennek keretében komoly mérföldköveket értek el az utóbbi pár évben:

  • Európai központjuk már 2018 óta karbonsemleges, míg a székházaik (Franciaországban, Angliában, Belgiumban, Spanyolországban, Litvániában, Hollandiában, Németországban, Ausztriában, Svédországban és Norvégiában) egytől egyig megújuló forrásból nyerik az áramot.
  • A 2015-ben meghirdetett karbonsemlegesítő projekttel eddig több mint 40 ezer tonna károsanyag-kibocsátástól kímélték meg a légkört.
  • 2019-ben elindították a bizhub ECO szolgáltatásukat, amivel színes multifunkcionális perifériák ökológiai konfigurációját lehet elvégezni – összhangban a globális faültetési projektet futtató Treedom kritériumaival.
  • Jelentősen visszavágták a közúti és vasúti szállításaikat azzal, hogy a hollandiai Rotterdamtól a németországi Emmerichben található alapraktárig a Rajnán úsztatják le a további elosztásra szánt árut.

Gábor János, Sign&Display