Együttműködés, amely lépést tart a mával és a jövő kihívásaival

Az újrahasznosított PVC és a modern berendezések házassága

A Kongsberg Precision Cutting Systems (Kongsberg PCS) vállalat a robusztus és kiemelkedő megbízhatóságáról híres digitális nyomdai vágásmegoldások fejlesztője. A Gentben található bemutatóközpontjából tesztelték a Brett Martin 10 milliméteres Foamalux Xtra hab PVC anyagát, összefoglalónkban bemutatjuk a két vállalat együttműködése sikerének kulcsát.

A Kongsberg C24 elképesztő eredményeket nyújtott a Brett Martin PVC szubsztrátumának (akár 80 százalékban újrahasznosított PVC-ből készült) kipróbálásakor. A gyártó a FESPA 2021 kiállításon, Amszterdamban mutatja be gépein a Foamalux Xtra hab PVC anyagát.

A Kongsberg PCS 2019 óta működik együtt a Brett Martinnal. Az elmúlt években számos anyaggal dolgoztak, korábban főleg műanyaglapokat használtak – köztük a Foamalux Calibre, Foamalux Ultra, Foamalux White és Marlon FS matériákat. Ezáltal demonstrálták, hogy az iparág vezetőjének digitális vágórendszerei mekkora potenciállal és milyen szerszámozási lehetőségekkel bírnak.

„Mindig is lenyűgözött minket a Brett Martin termékek sokfélesége. Az anyagok rendkívül sokoldalúak, ami pedig igazán fontos, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a vágások minőségének tekintetében” – mondja Stuart Fox, a Kongsberg PCS elnöke. „A Foamalux Xtra utóbbi tesztje volt a legújabb sikeres kísérlet a vállalatunk kísérleteinek hosszú sorában. Kirajzolódtak ennek a terméknek az előnyei, a felület kontrasztos színezete számos lehetőséget kínál a feliratokhoz és a dizájn tervezéséhez. Elégedettséggel töltött el, hogy a 2021-es FESPA kiállításon felhasználhattuk, továbbá izgatottan várjuk, hogy az elkövetkező években milyen újdonságokat fog hozni a Brett Martinnal folytatott közös munkánk.”

„A Kongsberg vágórendszerei mögött több mint 50 éves műszaki szakértelem és innováció rejlik” – nyilatkozta Duncan Smith, a Brett Martin értékesítési igazgatója. „Amellett, hogy rendkívül megbízható partnerek, kiváló választás a termékeink tesztelésére, elégedettek vagyunk a Foamalux Xtra és az elmúlt években használt többi anyagunk teszteredményeivel. Óriási megtiszteltetés, hogy a mi termékeinken demonstrálják gépeik teljesítményét a FESPA rendezvényén. A látogatók véleményét pedig a kiállításon hallgathattuk meg.”

A Kongsberg C24 a gyártó C sorozatú precíziós vágóasztal termékcsaládjának a része. Úgy tervezték, hogy lépést tartson a ma és a jövő kihívásaival, a gyorsabb és szélesebb nyomtatókkal. A C24 berendezést precizitás és termelékenység jellemzi, amelyet a signage, display és csomagolási iparágak vezető termékének terveztek.

A Foamalux Xtra olyan anyag, amely akár 80 százalékban tartalmazhat újrahasznosított komponenseket, ezért környezetbarát alternatívát kínál a signage és a display megoldások területén. Ez a PVC egy fekete rétegből áll, amelyhez egy vagy két prémium minőségű fehér, szűz PVC illeszkedik. A Foamalux Xtra optimális felületet biztosít bármilyen sign és display platformhoz.

Némethi Botond, Sign&Display magazin