Az Avery Dennison forgalmazza az Organoid természetes falburkolatait

Ráadásul kizárólagos jogot szerzett rájuk – tudtuk meg a cég szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményéből. Az Avery Dennison Graphics Solutions európai, közel-keleti és észak-afrikai divíziója (EMENA) kötött stratégiai megállapodást az Organoid Technologies-zal, és a partnerek abban is megállapodtak, hogy már idén novemberben elérhetővé teszik a száz százalékban természetes, öntapadó burkolatot.

A különleges megoldás kézzel készült anyagokat takar, és az ígéretek szerint beltéri felületek végtelen számú variációját lehet belőlük előállítani, úgy, hogy gond nélkül tapadnak sima, vakolt, festett falra, textúrával rendelkező betonra, illetve kirakatüvegre, ablakra is.

Peter Viegener, a Signage Avery Dennison Graphics Solutions EMENA termékmenedzsere úgy véli, az Organoiddal aláírt szerződésnek hála vadonatúj lehetőségeket kínálhatnak tervezőknek, kivitelezőknek egyaránt. „Fontos lépést tettünk ambiciózus célunk, vagyis afelé, hogy innovatív, fenntartható és autentikus termékekkel lássuk el az iparágat: a lakberendezők, dekoratőrök és építészek most végre igazán természetes megoldásokat alkalmazhatnak a falakon és ablakokon.”

Az immáron Avery Dennison® Organoid Natural Surfaces névre hallgató termékcsoport egyediségét az adja, hogy a közönség szinte minden érzékével kapcsolódhat a természetesen nyers felületekhez, ugyanis a kezeletlen „fóliák” jellegzetes illatokat bocsátanak ki. A megnyerő hatást hétféle burkolattal (Skellett Leaves, Rose Petals, Sunflowers Petals, Moss Bright Green, Moss Dark Green, Mountain Hay + Marguerites, Original Alpine Hay) tudjuk elérni, így szinte bármely megrendelő arculatához találunk megfelelőt.

Minden egyes típus regionálisan előállított bionyersanyagokat tartalmaz, így nemcsak a természetes alkotóelemeket és a rövid szállítási útvonalakat sikerült garantálni, hanem azt is, hogy ne legyen szükség további feldolgozásra – mint a hagyományos termelés esetében.

Az Avery Dennisonnal szerződő Organoid végre széles körben is terjesztheti a bioburkolatokat, amelyeket az új technológiai forradalmak és a városiasodás korában talált ki olyan embereknek, akik a modern környezetben is fenntartanák fontos kapcsolatukat a természettel.

Gábor János, Sign&Display