Nagyfokú automatizálással is lehet már gyorsan nyomtatni

A HandTop a nagy formátumú digitális nyomtatógépek ismert vezető márkája lett Európában és Magyarországon is. A gyártó termékeire jellemző, hogy megbízhatóan nagy sebességgel dolgoznak, magas minőségű nyomatokat készítenek és széleskörű anyagtámogatást kínálnak. Az ár-érték arány minden reklámdekorációval foglalkozó vállalkozást foglalkoztat, a Colorposter forgalmazásában megtalálható HandTop gépek teljes mértékben megfelelnek ezen kitételnek, hiszen pontosan, gyorsan, sokoldalúan és alacsony a szervizigénnyel működnek.

„Rengeteg pozitív tapasztalatot gyűjtöttünk a HandTop márkával kapcsolatosan, számos referenciával rendelkezünk már a telepített nyomtatók révén” – mondja Kubovics László, a Colorposter Kft. ügyvezetője. „A nyomtatók esetében kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy magas színvonalat képviseljenek. Közel öt éve jelentek meg a magyar piacon a HandTop nyomtatók, amelyek minőség tekintetében a felső kategóriába sorolhatók. Megbízhatóság szempontjából pedig jobbak vagy egyenrangúak más, eddig preferált márkákkal.”

Fejlődő márka a HandTop

A reklámdekorációs vállalkozások számára ma már elengedhetetlen, hogy bizonyos kritériumoknak megfeleljenek a gyártás során, így kifejezetten fontos a fenntarthatóság, gyorsan és könnyen kezelhető felület vagy akár az automatizáltság. A HandTop kifejezetten a digitális UV nyomtatás fejlesztésére fókuszál. Népszerűségét az mutatja leginkább, hogy több mint 100 országban van jelen, többek között Amerikában, egész Európában, ezen belül Svájcban, Németországban és Magyarországon. A HandTop nagy jelentőséget tulajdonít az értékesítés utáni gyorsan történő támogatásra, amelyet olyan képzett szakemberekre bíz, mint hazánkban a kizárólagos forgalmazó, a Colorposter Kft., őket közvetlen instrukciókkal látják el az esetlegesen felmerülő szervizkérdések tekintetében.

Óriási fejlesztés a piaci igényekre szabva

A HandTop a FESPA 2023 kiállításon mutatta be Európában a HT2500 Robo elnevezésű robusztus nagy formátumú UV nyomtatóját. A berendezés a piaci igények teljes kielégítésére törekszik, előnyei közé tartozik, hogy automata ki- és berakodási rendszerrel szerelték fel, azaz önállóan képes a merev hordozókat a nyomtatáshoz előkészíteni, majd kivenni, s ezt nagy sebességgel teszi, akár 312 négyzetméter/óra tempóban.

Kezelés tekintetében is az egyszerűségre törekedtek a tervezők. Automatikus fejmagasság-érzékelővel látták el, amely a hordozók magasságát észleli egészen 50 milliméter vastagságig, és ehhez kalibrálja a nyomtatófejet.

A hatékony munka érdekében Kyocera nyomtatófejekkel szerelték fel. Ez az új generációs eszköz csúcsminőséget képvisel, amely akár a 3600 dpi felbontásra is képes. Az UV festékek esetében létfontosságú hogy gyorsan száradjon, ezért a gyártás gördülékenysége érdekében innovatív, nagy teljesítményű HandTop lámpákkal látták el.

A szoftverek képezik a nyomtatók lelkét. A HandTop ennek tudatában integrált vezérlőmodullal kínálja gépeit, ami testre szabott funkciókat, független, költség- és energiahatékony működést eredményez.

Tökéletes támogatás

„A nagy formátumú nyomtatók piacán már évekkel ezelőtt megjelentek a minőségi kínai nyomtatók” – magyarázza Kubovics László. „A HandTop azon márkák közé tartozik, amely képes felvenni a versenyt a nagy és ismert japán és nyugati brandek nyomtatóival is. Hazánkban is egyre népszerűbbek a kedvező ár-érték aránnyal rendelkező termelőeszközök.”

A Colorposter a minőség biztosítása érdekében három év garanciát biztosít minden HandTop nyomtatóra. A berendezések installálva, betanítva, induló készlettel kerülnek forgalomba. A cég a továbbiakban ingyenes online támogatást biztosít a helyszíni szervizek mellett. Kiváló minőségű NAZDAR LED UV termékkel biztosított a gépek festékellátása, amelyet a magas denzitás (fehér is) és jó tapadás jellemez. Felhasználói igénytől függően kemény, félkemény és rugalmas festékek állnak rendelkezésre a Colorposter kínálatában. A LED UV nyomtatókat általában az alacsony energiafelhasználás – a régebbi hagyományos UV lámpás modellekkel szemben –, valamint alacsony média-hőterhelés jellemzi.

Festék kiemelkedő ár-érték arányban

Szinte minden nyomtatófejhez másfajta festék ajánlott. Megkülönböztetünk rugalmas (úgynevezett flex), valamint általános és kemény (rigid) festékeket. Előbbi a tekercses nyomtatókhoz jelent kiváló megoldást, például bannerek, UV textilek színessé tételéhez. Üvegen, dibond anyagokon már szükségszerű primert használni, ami jelentősen növeli a tapadást. Emellett kiemelten fontos a festékek denzitása, elsősorban a fehér szín esetében. A NAZDAR által kínált fehér festékanyagok kiemelkedő fedéssel rendelkeznek. Gyenge fedésű fehér festékkel rossz minőségű nyomatok hozhatók létre. A választék két fő csoportra osztható. Vannak általános, fejspecifikus, úgynevezett márkafüggetlen festékek 1 és 5 literes kiszerelésben, és a különböző nyomtatógyártók gyári festékeit teljes mértékben helyettesítő, azonos színterű, de természetesen alacsonyabb árfekvésű „plug and play” kazettás rendszerek.

Colorposter Kft.

Kubovics László

Mobil: +36 30 686 1860

E-mail: colorposter.sales@gmail.com