Automatikus vágással gyorsul és nő a termelés

A signage- és járműfólia-gyártás kanadai specialistája, az Auto Trim DESIGN példáján keresztül érzékeltette a SignShop, hogy mennyivel hatékonyabbá teheti a munkafolyamatokat a Kongsberg új büszkesége, a C64 vágóasztal. Amióta ezzel a géppel dolgoznak, szemléletesen csak úgy emlegetik, hogy „A Szörnyeteg”, hiszen teljesen lenyűgözte őket a sebesség és a nyers erő egyedi kombinációja.

„Azt vettük észre, hogy egyre több munkát kell egyre gyorsabban elvégeznünk, ezért olyan rendszert szerettünk volna beszerezni, ami egyszerre többféle feladatra is alkalmas és növeli a produktivitást” – érvelt a cég alelnöke. Kaleb Hosie (képünkön) hozzátette: mivel az Auto Trim DESIGN lassan 35 éve arról híres, hogy rövid határidős munkákat képes precízen kivitelezni, nem volt mindegy, hogy milyen gép érkezik az üzembe, de a Kongsberg vágóasztala túl is teljesítette az elvárásaikat. Tapasztalataik szerint a C64 a legnagyobb élpontossággal és konzisztenciával dolgozik, de a Dual Heavy Duty Unittal és a Fast Tool Adapterrel kiegészülve teljesen automatizált megoldást hozott az életükbe, ráadásul még jobban lerövidítette az átfutási időket.

Vince Tuccitto, a Kongsberg sales menedzsere elégedetten állapította meg, hogy kanadai ügyfelük még hatékonyabban kihasználja a C64-et, amióta egy megfelelő szállítószalag-egységgel is kombinálta a munkafolyamatokat, hiszen ezzel a nyersanyagveszteségnek még az esélyét is kiküszöbölte. „Az automatizációnak hála a C64 gyorsan vág, majd az anyagot tökéletesen igazítva helyezi a szalagra, így elindítja a munkafolyamat következő lépését, és biztosítja a következetes gyártást.”

A szakember szerint a vágóasztal a repüléstechnológia és az egyedülálló mérnöki tervezés esszenciája, amivel valósággá válik a legmagasabb szintű teljesítmény. Az optimális gyártási eredményt beépített alumínium kompozit asztallap, fogasléces vezérlés, dinamikus asztalleképezés és multizónás műveleti mód garantálja. Utóbbi egységei között egyébként a váltást is teljesen automatikusan elvégzi.

Gábor János, Sign&Display magazin