Amikor a projektek ösztönzik a fejlesztéseket

Európában az első Roland VersaUV LEC2-640S-B200 nagyformátumú beltes UV nyomtatót telepítette az Igepa 2R, a MADI Nyomdaipari Kft. telephelyén. Az ipari felhasználásra alkalmas berendezés komoly lépést jelent a vállalat számára. A társaság 1989-ben kezdte meg tevékenységét a szitanyomás területén, majd később a fej­lesztéseknek köszönhetően további technológiákat is beépítettek a gyártási folyamataikba. Az anyacég mellett az Inkredible Kft. 2013 óta működik, amely kreatív nyomdaműhelyként funkcionál, s fő profiljuk a letterpress nyomtatás, prégelés és dombornyomás, valamint az egyedi nyomdai kivitelezések. A megnövekedett fogyasz­tói igények kiszolgálása kizárólag fejlett gépekkel és minőségi alapanyagokkal lehetséges. Lákics Balázs, az Inkredible Kft. ügyvezető igazgatója mutatta be a Sign&Display magazinnak a korszerű működésüket.

A vállalat ars poeticája, hogy folyamatosan fejlesztik a meglévő gépparkjukat, ezáltal produktivitásban és minőségben is tartják a lépést a partnereik igényeivel. Szakértelmüknek köszönhetően a cégcsoportban egy­mást érik a megbízások, sokszor külsős helyszíneken végzik el az utolsó simításokat a dekorációkon.

ÚJ IRÁNY AZ UV NYOMTATÁS

„A pandémia alatt válaszút elé érkeztünk, hogy milyen irányban szeretnénk fejleszteni a folyamatainkat” – ma­gyarázza Lákics Balázs. „A nagyobb volumenű dekorá­ciós munkáink hozták magukkal a bővítési igényünket. Egyrészt a textilnyomtatást céloztuk meg, mivel ezen a területen rendelkezünk komolyabb tapasztalattal. Másrészt pedig az UV nyomtatás iránya felé húztunk, mivel ez egy olyan technológia, ami komoly potenciált rejt magában. A Roland VersaUV LEC2-640S-B200-as berendezés azért nyerte el az osztatlan tetszésünket, mert a kiváló technikai paraméterei mellett a hibrid ki­alakításnak köszönhetően tábla- és tekercses anyagok nyomtatásra is képes. Ár-érték arányban határozottan jó döntésnek bizonyult a hadrendbe állítása.”

A cégcsoport nem először bővítette gépparkját Roland nyomtatóval. Már két ilyen gyártmány is megbízha­tóan ontja magából a minőségi termékeket. A márka melletti érvként szól még, hogy tapasztalt szakembe­rekből álló szervizt üzemeltetnek Magyarországon. A Roland megbízható, magas kvalitású, produktív gép, amely nagy népszerűségnek örvend a piacon. Az esetlegesen felmerülő kérdésekre gyorsan reagál a hazai forgalmazó, az Igepa, így minimálisra csökkent­ve a lehetséges leállásokat. A legfontosabb, hogy mi­nél gyorsabban elháruljanak az akadályok, és tovább folyhasson a munka. Továbbá az Igepa munkatársai tanácsadásukkal a meglévő tapasztalatukat átadják a felhasználóknak, így optimalizálva a partnerek gyártási folyamatát.

IPARI VOLUMEN, MAGAS MINŐSÉG

A Roland VersaUV LEC2-640S-B200 rengeteg iparág számára biztosít minőségi nyomatokat, a csomago­lások, prémium címkék, izgalmas jelzések, megraga­dó bemutatóállványok, különleges grafikák területén nyújt megbízható termékeket. Az új ECO-UV EUV5 fes­tékek, az innovatív nyomtatófej és a nagy teljesítményű LED-lámpák kombinációja optimalizálja a nyomtatási minőséget a legapróbb részletekig. A minden egyben megoldásnak köszönhetően a nyomtatás, vágás, kon­túrvágás, perforálás, lakkozás és dombornyomás fo­lyamatai egyetlen gépben összpontosulnak. A beren­dezés használatával gyorsan megtérül a befektetés.

„Ezzel a Roland nyomtatóval a nagy partnereinktől az egészen kis megrendelésekig ki tudjuk szolgálni az igé­nyeket. Annak köszönhetően, hogy sokfajta anyagot képes kezelni, rengeteg elképzelést képesek vagyunk megvalósítani. Ha a partnerünk számára kiemelkedő­en fontos a vizuális hatás és a kiváló minőség, akkor ezzel a nyomtatóval gyártunk, hiszen kristálytisztán visszaadja a részleteket, a merész színeket és az átlát­szatlan fehéret” – részletezi Lákics Balázs.

A JÖVŐRE ÉPÍTVE

„A jövőben mindenképpen szeretnénk folytatni a gép­parkunk frissítését. Jelenleg kihasználjuk az aktuális nyomtatóinkat. A megrendeléseink dinamikus növeke­dése következményeként viszont elképzelhető, hogy további berendezéssel kell bővülnünk. A tervezés te­rén a jövőben is számítani fogunk az Igepa közremű­ködésére, s folytatjuk az együttműködésünket” – vizio­nálja Lákics Balázs.

A LEC2-640S-B200-as sorszámú nyomtató azok számá­ra nyújt perspektívát, akik arra helyezik a hangsúlyt, hogy igényes produktumokat gyártsanak rövid idő leforgása alatt. A berendezés óriási előnye az anyag­használat sokszínűségében rejlik, ugyanis a textiltől akár a fáig képes kezelni azokat.

Némethi Botond, Sign&Display magazin