Amerikába megy a Drytac két zászlóshajója

A jó minőségű öntapadó reklámhordozó anyagok gyártója a Polar Premium Clear és a Weathershield észak-amerikai terjesztésére készül, értesült a Large Format Review. Előbbi egy tintasugaras nyomtatáshoz ideális, permanens PVC polimer, míg utóbbi egy hétéves tartóssággal rendelkező laminálófilm, és Európában már mindkettő bizonyított.

A sokoldalú Drytac Polar Premium Clear várhatóan az amerikai vevők körében is közkedveltté válik: 3,2 milliméter vastag, ftalátmentes, átlátszó ragasztóval bevont, öntapadó PVC-film, magas minőséggel és sokféle felületen optimális teljesítménnyel. Solvent, eco-solvent, UV, illetve latex nyomdai technológiákkal is kompatibilis, így hosszútávra szánt kül- és beltéri alkalmazásokhoz egyaránt jó választás: alapanyaga lehet általános signage-eknek, ablakgrafikáknak, kiállítások vagy rendezvények hirdetőfelületeinek és POS-táblák tartalmainak.

Mivel időjárás-változásoknak ellenálló, kedvező áron beszerezhető PVC-filmnek tervezték, nagy népszerűségnek örvend az öreg kontinensen – nem utolsó sorban azért is, mert amilyen tartós, olyan könnyű évekkel később teljesen nyomtalanul eltávolítani.

A beszédes nevű Drytac Weathershield UV szintén 3,2 milliméter vastag, és a fentebb írt termékhez hasonlóan rendkívül sokoldalú. Tiszta fényű, illetve matt változatban is elérhető, és Drytac polimerekkel – mondjuk éppen a Polar Premium Clearrel – alkalmazva jelentősen növeli a grafikai tartalom éllettartamát. Évek elteltével is csak keveset zsugorodik, ezért kültéri felületekhez vagy csúcskategóriás beltéri grafikai alkalmazásokhoz, ám mindenképpen olyan helyszínekhez ajánlott, ahol a szokásosnál nagyobb UV-védelemre van szükség.

Talán ez a ma létező legjobb fakulást megelőző film, hiszen a külső felületéhez adott stabilizátorok mellett UV-védelemmel bír a ragasztóbevonat is. A gyártó szerint a Weathershield hét évig állja a sarat – ezt az állítást alátámasztja számos tűzvédelmi tanúsítvány, ami közösségi terek ideális reklámhordozó-bevonatává teszi.

Gábor János, Sign&Display