A Star Trek sztárja az AI etikát egy mesterséges intelligencia-platformmal vitatja meg

William Shatner, a hollywoodi filozófus és Star Trek-sztár egy videót tett közzé, amelyben az AI etikáját vitatja meg a nemrég bemutatott ProtoBot avatarral, amely egyébként mesterséges intelligencia által működik – szúrta ki a Digital Signage Today.

Shatner beszélgetésbe elegyedett a digitális platformmal, amelyben számos technológiai kérdés mellett a mesterséges intelligencia etikájára is kitért. A felvétel második részében Shatner és Raffi Kryszek, az Emmy-díjas és a Proto Hologram fő hardvertervezője beszélget Shatnerrel. A beszélgetés a mesterséges intelligencia és a hologramtechnológia jelenlegi helyzetét és jövőjét járja körül, beleértve az etikát és a technológiával való visszaélések elleni védelmet.

Raffi Kryszek ekképpen ismertette a vállalat hologram-kommunikációs megoldásainak filozófiáját: „Egy olyan világért dolgozunk, amely vizuálisan vonzó, értelmes, emellett szeretnénk szívet és emberséget vinni a digitális világba, bárhol is legyünk” – majd hozzátette: „Egy olyan dimenziót látunk, amelyet nem korlátoznak földrajzi határok vagy összekapcsolhatóság. Ha valahol ott szeretnél lenni, mi meg tudjuk valósítani. Ami csodálatos élmény lesz.”

Sign&Display magazin