A digitális átalakulás már a nyomdaipart is elérte: megoldások az egyedi gyártásra

A Müller Martini a „Driving the Digital Transformation” mottó égisze alatt négy, a Connex munkafolyamatba integrált, nagymértékben automatizált, ipari gyártóso­rát mutatja be a drupa vásár 1B50-es standján Düssel­dorfban május 28. és 2024. június 7. között.

„A legújabb berendezéseinkkel mutatjuk be, hogy milyen alternatívát nyújtunk ügyfeleinknek a digita­lizált jövőbe vezető úton. Azt szemléltetjük a drupa szakvásáron, hogyan lehetséges megoldásainkkal következetesen kihasználni az új technológiákban rejlő potenciált” – mondta Bruno Müller, a Müller Martini vezérigazgatója. A digitális transzformáció a Müller Martini vezérigazgatója szerint új lehetőségeket kínál a gépgyártók és az ügyfelek számára is. „A döntő té­nyezőt egyre inkább nem az egyes gép jelenti, hanem több berendezés egy integrált termelési rendszerben. Ezáltal a magasabb szintű munkafolyamat, amely dina­mikusan irányítja a gyártási műveletet, sikertényezővé válik. A Müller Martini felkészült arra, hogy az évek során célzottan bővített, széleskörű megoldásaink kínálatával támogassuk ügyfeleinket a digitális átalaku­lásban” – tette hozzá a vállalat vezetője.

VÉGPONTTÓL VÉGPONTIG TARTÓ TÖKÉLETESSÉG

Az ügyfelek számára a lehetőségek az új termékformákban rejlenek, például a személyre szabott tarta­lomban vagy a kiváló minőségű anyagok használatá­ban – de ezek mellett az igény szerinti gyártásban is, amellyel kiküszöbölhetők a tárolási költségek vagy a túltermelés. Egy új rendszer sikere a teljes folyamaton múlik, és nem feltétlenül a kiválasztott nyomtatási technológián. Az ofszet nyomtatásban a kis gyártási volumenek is teret nyernek. Ezért az alacsony példány­számok gazdaságos előállításához nem feltétlenül digitális nyomdagépekre van szükség, hanem minde­nekelőtt egy végponttól végpontig tartó folyamatra a prepresstől a kiszállításig.

A HATÉKONY TERMELÉS KULCSA

A Müller Martini által kifejlesztett Connex munkafolya­mat-rendszer a digitális átalakulás egyik legfontosabb mozgatórugója.

„Ez a megoldásunk kiemelkedő lehetőségeket biztosít, ha figyelembe vesszük a szükséges funkcionalitást, hogy kézi beavatkozás nélkül dinamikusan leképezzük a gyártási folyamat összes változatát és befolyását” – hangsúlyozta Bruno Müller.

Mindezt jól szemlélteti a Connex példája: megfelelő oldalelrendezés a nyomtatá­si ívre, az összes szükséges jelöléssel, kóddal és további feldolgozási változóval, amelyeket a további műveletek során figyelembe kell venni a kiváló minőségű termék előállításához. Szélsőséges esetekben ezek dinamiku­san változnak termékről termékre. Ezért a Connex és funkciói jelentik a hatékony termelés kulcsát.

ÉLŐ BEMUTATÓK A DRUPÁN

A Müller Martini a drupán bemutatja, hogyan működik mindez a gyakorlatban. A Connex munkafolyamatba integrálva mind a négy nagymértékben automatizált, ipari gyártósor – Antaro Digital ragasztókötőgép, Sig­maLine Compact, Primera PRO és Ventura MC 200– a drupa 2024 kiállításon kerül bemutatásra.

Egy Hunkeler-megoldás világpremierje pedig a standon azt is bemutatja, hogy a Müller Martini most még erősebb partner a végponttól végpontig terjedő megoldások terén, különösen a kis példányszámú könyvgyártás növekvő szegmensében. A Müller Martini a különböző nyomdai termékek széles skálájának élő bemutatóival világít rá arra, hogyan támogatja az ügyfeleket a jövőbe vezető úton. „Átfogó, moduláris platformunkkal homogén rendszercsomagot kínálunk az ügyfeleknek, amely igény szerint bővíthető” – emel­te ki Bruno Müller. „Így partnerként támogatjuk őket a digitális transzformáció felé vezető úton.”

SZAKÉRTELEM A GYAKORLATBAN IS

A Müller Martini a düsseldorfi élő bemutatók mel­lett nagy hangsúlyt fektet az ügyfelekkel fenntartott személyes kapcsolatokra is. A vállalat megoldásai által holisztikus tanácsot ad ügyfeleinek, és megmutatja számukra, hogyan erősíthetik és bővíthetik üzleti tevékenységüket a digitalizáció segítségével. „Az elmúlt évek számos projektje révén rengeteg új ismeretre tettünk szert. Ez a szaktudás a piaci aktivitás jelentős növekedésével egyre szélesebb körben válik elérhető­vé. Szakértőink döntő szerepet játszanak a projektek helyes megtervezésében és sikeres lezárásában” – mondta Bruno Müller.

Müller Martini