260 millió pixeles giga képernyő sokkolja a világot

A gömb alakú rendezvényközpont egy nagyszabású U2 koncerttel nyitotta meg kapuját a nagyközönség előtt. A Las Vegas-i helyszín látványos koncepciója egyedülálló a világon – írta összefoglalójában az ABC7.

A legendás rockzenekar kétórás fellépésével nyílt meg a gömb alakú előadócsarnok. A show alatt a hatalmas, kristálytiszta képernyőn látványos vizuális elemeket vetítettek, így például Las Vegas sziluettjét.

Bono, a U2 frontembere ekképpen nyilatkozott a látványosságról: „Hatalmas dolog ez. Elvis egész biztos, hogy soha nem hagyta volna el ezt a helyszínt, hiszen eleve olyan, mint egy számára kialakított kápolna. Mondhatjuk úgy is, hogy ez egy Elvis-katedrális.”

A The Sphere konstrukciója 2,3 milliárd dollárból valósult meg, amely 111 méter magas és 157 méter széles. A helyszínen 160000 kiváló minőségű hangszórót helyeztek el, a képernyő pedig összesen 260 millió pixelből áll. A megnyitó U2 koncerten olyan neves sztárok vettek részt, mint Oprah, LeBron James, Matt Damon, Andre Agassi, Ava DuVernay, Josh Duhamel, Jason Bateman, Jon Hamm, Bryan Cranston, Aaron Paul, Oscar de la Hoya, Henrik Lundqvist, Flava Flav, Diplo, Dakota Fanning, Orlando Bloom és Mario Lopez.

Nézz bele a látványos megnyitóba!

Némethi Botond, Sign&Display magazin