100%-ban újrahasznosítható KeelClip™ kartoncsomagolás váltja a zsugorfóliát a Coca-Cola alumíniumdobozos multipack kiszerelésein

Évente 230 tonnával csökken a hazai műanyagfelhasználás az új fejlesztésnek köszönhetően

A Coca-Cola Magyarország újabb mérföldkőhöz érkezett a Hulladékmentes Világ felé vezető úton: a vállalat a 4-es és 6-os kiszerelésű multipack alumíniumdobozok esetében használt korábbi zsugorfóliát az innovatív KeelClip™ technológiával 100 százalékban újrahasznosítható kartoncsomagolásra cseréli.

 A KeelClip™ technológia zsugorfólia helyett egy erős kartonpapír tető segítségével fogja össze a 4-es és 6-os kiszerelésben értékesített alumínium dobozokat. A borítás újrahasznosítható kartonpapírból készül, amit a fogyasztók praktikusan és könnyen tudnak használni.  A több mint 800 millió forintos beruházással a vállalat Magyarországon éves szinten közel 230 tonnával csökkenti a műanyagfelhasználását.

A Coca-Cola Magyarország elkötelezett amellett, hogy minden csomagolásnak van értéke az elsődleges felhasználást követően is: annak érdekében, hogy az alapanyagok minél hosszabb ideig a körforgás részei maradjanak, elengedhetetlen azok szelektív gyűjtése és újrahasznosítása – ez minden csomagolás, így a KeelClip™ esetében is nagyon fontos. Az elmúlt esztendők innovációs tevékenységének köszönhetően a Coca-Cola Magyarországon forgalmazott italcsomagolásai, ahogy a most bevezetésre kerülő kartoncsomagolás is, 100 százalékban újrahasznosíthatók. A vállalat fenntarthatósági vállalásai között szerepel, hogy 2030-ra a felhasznált PET palackok és alumíniumdobozok 100%-ának megfelelő mennyiséget gyűjtenek be és hasznosítanak újra, emellett csomagolásaikon és kampányaikon keresztül az újrahasznosítást és a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítik.

 „Üdítőitalaink csomagolását számos alkalommal fejlesztettük az utóbbi években, hogy egyre fenntarthatóbb megoldásokat tudjunk bevezetni. Csomagolási innovációinknak köszönhetően az elmúlt években 20 százalékkal csökkent a PET palackjaink előállításához szükséges műanyag mennyisége, alumínium dobozaink csomagolásához éves szinten közel 170 tonnával kevesebb alumíniumot használunk fel 2020 óta, továbbá másodlagos csomagolási anyagaink mennyiségét is csökkentettük.  Stratégiánk fontos eleme innovatív csomagolási megoldások kifejlesztése is: nemrégiben bemutattuk papírpalack prototípusunkat és ilyen a most bevezetésre kerülő KeelClip™ technológia is. A KeelClip™ bevezetésével egy újabb fontos lépéssel kerülünk közelebb a Hulladékmentes Világhoz.” – mondta Békefi László, a Coca-Cola HBC Magyarország ügyvezető igazgatója.

A KeelClip™ csomagoláshoz felhasznált 100 százalékban újrahasznosítható kartonpapír alapanyaga fenntartható, felelős erdőgazdaságból származik és FSC tanúsítvánnyal rendelkezik, ami garantálja, hogy a forgalmazott termékek megfelelnek a környezetileg és társadalmilag felelős termelés, gyártás feltételeinek.

A Coca-Cola HBC csoport 15 millió euró értékű befektetésével az Európai Unióhoz tartozó minden piacán, a The Coca-Cola Company márkáin bevezetett KeelClip™ csomagolási innovációval hozzávetőlegesen évente 2000 tonnával csökken a műanyagfelhasználás vállalatcsoport szinten.

Coca-Cola Magyarország