Halványfekete és narancs a Nazdartól

A Nazdar Ink Technologies naranccsal és halványfeketével erősíti a 130-as sorozatban megjelent nyomtatófestékei spektrumát. A CMYK palettáján felül tehát ez a két szín is megjelenik a sorban – a világos cián és a magenta mellett –, így a végfelhasználók megnövelt színtartománnyal és pontosabb szürkeárnyalatos nyomtatással szolgálhatják ki ügyfeleiket.

A Mimaki™ digitális nyomtatókhoz tervezett Nazdar 130 sorozat kémiai szempontból teljesen kompatibilis az eredeti festékekkel, ezért időt és pénzt spórol a felhasználóknak, csupán már azáltal, hogy a színek váltásánál nincs szükség öblítésre vagy újraprofilozásra – a készlet ezek nélkül is pontosan visszaadja a színeket.

Az új festékek ugyanúgy használhatók vinil, illetve szalagcímke nyomtatásához, és akkor sem okoznak csalódást, ha kék papírra vagy hálóra kerülnek, ráadásul fokozott gyorsasággal száradnak, ezzel tovább gyorsítva a nyomtatás folyamatát.

A narancsszínnel lehetővé tesszük a felhasználóknak, hogy még nagyobb, még vibrálóbb hangulatot hozzanak létre, míg a halványfekete gyönyörű monokróm képek készítéséhez járul hozzá, ajánlotta a termékeket Stephen Woodall piaciszegmens-igazgató.

A Nazdar 130 sorozat festékeit úgy alkották meg, hogy a színek kültéren is tartósak maradjanak, és ne fakuljanak ki az UV-sugárzás vagy a légszennyezés hatására sem. A gyártó – megfelelő felületkezelés esetén – garantálja, hogy a színek két évig élénkek maradnak, és legfeljebb csak minimális mértékben mosódnak el.

Gábor János, Sign&Display

Forrás: Large Format Review